Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή της Wall Street στα "κόκκινα"

Δεν καταφέρνει να συντηρήσει την τάση ανάκαμψης της προηγούμενης συνεδρίασης η Wall. Αρνητικά τα πρόσημα, επιφυλακτικοί οι επενδυτές. Επιταχύνουν τις απώλειες τα μεγέθη για απασχόληση και υπηρεσίες. Κέρδη για χρυσό, πετρέλαιο.

Απρόθυμη να συνεχίσει την ανάκαμψη της προηγούμενης συνεδρίασης εμφανίζεται η
Wall Street, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στα στατιστικά μεγέθη για την απασχόληση και την δραστηριότητα του κλαδου υπηρεσιων στην αμερικανική οικονομία.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, τα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία επιτάχυναν τις πιέσεις και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διολίσθησε κάτω από τις 4.000 μονάδες. Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς στις 15.444 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,24% στις 1.751 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,44% χαμηλότερα στις 4.012 μονάδες.


Στατιστικές ανακοινώσεις

Οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις κυριαρχούν στο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς δίνουν ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Από το μέτωπο της απασχόλησης, ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής απασχόλησης αυξήθηκαν (κατά 175.000) αλλά λιγότερο απ'όσο αναμενόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε το ινστιτούτο ιδιωτικών ερευνών ADP.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο τομέας των υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία διευρύνθηκε με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό τον Ιανουάριο και ο δείκτης ISM υπηρεσιών ανήλθε στο 54 απο 53 τον Δεκέμβριο.

Επίσης, ενδείξεις για την νομισματική πολιτική της Federal Reserve αναμένονται από τις ομιλίες δύο στελεχών της κεντρικής τράπεζας, του Charles Plosserκαι του Dennis Lockhart.


Επιχειρηματικές ανακοινώσεις

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Humana Inc. υποχωρεί μετά την ανακοίνωση ζημιών στο δ΄ τρίμηνο.

Εν συνεχεία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Merck και, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Twitter και της Walt Disney.

Οι τίτλοι των Tableau Software και Myriad Genetics εκτινάσσονται άνω του 10% μετά την κοινοποίηση των κερδών κι εσόδων Q4.

 

Οι διεθνείς αγορές

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες με άνοδο, αποκαθιστώντας ένα τμήμα από τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν σήμερα θετικά, μετά από τριήμερη πτώση, αλλά με μικρή άνοδο.

Οι χρηματιστηριακές τιμές του χρυσού και του πετρελαίου κινούνται σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα. Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 7 δολ. στα 1.258 δολ. ανά ουγκιά ενώ του πετρελαίου κερδίζει 0,4% στα 97,6 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v