Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο η Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα. Σε χαμηλό τριών μηνών οι αποδόσεις treasuries. Oριακή πτώση για χρυσό. Σε αρνητικό έδαφος το πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτιά 10% για Amazon.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και ενώ ο S&P οδεύει για τον χειρότερο Ιανουάριο από το 2009.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,70%% στις 15.738 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,46% στις 4.104 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,60% χαμηλότερα στις 1.786 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου, ανακοίνωσε ότι η καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,4% το Δεκέμβριο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 81,2 μονάδες τον Ιανουάριο, από 82,5 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Ράλι πραγματοποιούν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετους να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου. Η απόδοση του 10ετους μειώνεται 3,5 μονάδες βάσης στο 2,658%. Η απόδοση του 30ετους τίτλου διολισθαίνει 1% στο 3,604%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε κάτω από το επίπεδο του 1,35.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,76% στα 1.252 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,84% στα 97,83 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 10% σημειώνει η μετοχή της Amazon, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν κατώτερα των αναμενομένων.

Πτώση 0,9% σημειώνει η μετοχή της Wal-Mart. H αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες επηρέασαν τις πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο.

Η μετοχή της Mattel υποχωρεί 6,5%. Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Google κερδίζει 2,9%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα τέταρτου τριμήνου που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Άλμα 15% καταγράφει η μετοχή της Zynga. Η εταιρεία που είναι γνωστή για παιχνίδια όπως το “FarmVille” θα απολύσει το 15% του προσωπικού της, κυρίως στα κεντρικά γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, η Zynga ήρθε σε συμφωνία να αγοράσει την ΝaturalMotion έναντι $527 εκατ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v