Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη στη Wall μετά τα καλά αποτελέσματα της Pfizer και την απροσδόκητη άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed. Βουτιά 8% για τη μετοχή της Apple. Άνοδος για πετρέλαιο και πτώση για χρυσό.

Τα καλά στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου της Pfizer οδήγησαν σε άνοδο τους δείκτες της Wall Street.

Αναλυτικά η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer ενισχύθηκε κατά 3,1% στο δ' τρίμηνο καθώς ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 56 σεντς έναντι 52 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον ο τίτλος της Comcast Corp. κινήθηκε ανοδικά 1,6% μετά από πληροφορίες ότι ο όμιλος βρίσκεται κοντά στην εξαγορά μεριδίου της Charter Communication.

Αντίθετα, πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Apple (-8%) καθώς οι πωλήσεις iPhones ήταν κατώτερες των αναμενόμενων. Σημειώνεται ότι ο μεγαλοεπενδυτής Carl Icahn αγόρασε επιπλέον μετοχές της εταιρείας, της τάξεως των 500 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι από τις συνολικά 145 εισηγμένες του S&P που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 75% αυτών, γνωστοποίησαν κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,57% στις 15.928,56 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,61% στις 1.792,50 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,35% στις 4.097,96 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 4,3% το Δεκέμβριο, προβληματίζοντας τους επενδυτές.

Στον αντίποδα η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ ανήλθε στις 80,7 μονάδες έναντι 77,5 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα υποχωρούσε στις 77,1 μονάδες.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η διήμερη συνεδρίαση της Fed η οποία ξεκίνησε σήμερα με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα μείωση του προγράμματος επαναγοράς

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,50 δολ. με πτώση 3,6% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 0,4% στα 27,84 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου κινήθηκε σήμερα με μικρές διακυμάνσεις, στο 1,3670. Επιπλέον το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, στα 102,74 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται κατά μία μονάδα βάσης στο 2,76%.Σχεδόν αμετάβλητη η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στο 0,35%

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,6% στα 97,26 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1% στα 1.251 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v