Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στη Wall μετά το ξεπούλημα στις αναδυόμενες

Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, εν μέσω ανησυχιών για νέα κρίση στις αναδυόμενες. Υποχωρεί στο 2,722% η απόδοση του αμερικάνικού 10ετους. Ανοδικά κινείται ο χρυσός. Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Στο κόκκινο οι δείκτες στη Wall, με τις μετοχές να σημειώνουν μεγάλες απώλειες μετά την μαζική φυγή των επενδυτών από τις αναπτυσσόμενες αγορές.

O Dow Jones υποχωρεί 1,68% στις 16.099 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 1,11% στις 4.196 μονάδες και ο S&P υποχωρεί 1,51% στις 1.817 μονάδες.

Το αργεντίνικο πέσο κατέγραψε την Πέμπτη τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από την καταστροφική χρηματοοικονομική κρίση της χώρας το 2002, με βουτιά που ξεπέρασε το 15%.Ακολούθησε ντόμινο εξελίξεων. Η τουρκική λίρα καταγράφει και σήμερα κάθετη πτώση 1,3% στο 2,32 έναντι του δολαρίου σε νέο ιστορικό χαμηλό παρά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας. Το νόμισμα της Ουκρανίας υποχωρεί σε χαμηλό 4ετίας και της Νοτίου Αφρικής στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008.

H ινδική ρουπία υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων, στο 62,27 έναντι του δολαρίου, και η ρουπία της Ινδονησίας στο 12,180 έναντι του δολαρίου που επίσης είναι χαμηλό δύο εβδομάδων. Το δολάριο Αυστραλίας σημείωσε πτώση και αυτό έναντι του αμερικανικού κάτω από τα 87 σεντς για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2010. 

Ράλι πραγματοποιούν οι τιμές των αμερικάνικων ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν πιο ασφαλή στοιχεία ενεργητικού. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, διολισθαίνει πέντε μονάδες βάσης στο 2,722%, οδεύοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,36% στα 1.267 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί οριακά 0,01% σα 97,31 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η International Game Technology πραγματοποιεί βουτιά 12%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 25 σεντς ανά μετοχή, χάνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Intuitive Surgical υποχωρεί 6%. Η εταιρεία κατασκευής χειρουργικών συσκευών εμφάνισε πτώση 23% στις πωλήσεις τετάρτου τριμήνου.

Κέρδη 3,3% καταγράφει η Microsoft, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα κατά 14%.

Αύξηση 1,4% σημειώνει η μετοχή της Starbucks. Η εταιρεία με βάση του Σιατλ ανακοίνωσε αύξηση 25% στα κέρδη, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v