Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2000 ο δείκτης Nasdaq

Πτώση για το Dow Jones καθώς προβλημάτισαν τα εταιρικά αποτελέσματα. Κέρδη για S&P και Nasdaq. Αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις παγκόσμιας ανάπτυξης το ΔΝΤ. Ανησυχία για τη Fed. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου των Johnson & Johnson και Verizon Communications. Αναβάθμισε τις προβλέψεις παγκόσμιας ανάπτυξης το ΔΝΤ. Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000 ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Ειδικότερα η μετοχή της J&J υποχώρησε 1,4% καθώς τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σημαντικά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο τίτλος της Verizon κινήθηκε πτωτικά 1,5% μετά τη μείωση του αριθμού συνδρομητών. Η μετοχή της Dow Chemical ενισχύθηκε 6,7% καθώς το Hedge Fund Third Point απέκτησε μερίδιο στον όμιλο. Ο τίτλος της Alcoa κινήθηκε ανοδικά 6,6% μετά την αναβάθμιση της σύστασης σε «buy» από τη JP Morgan.

Από πλευράς δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,27% στις 16.414,19 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,28% στις 1.843,80 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,67% στις 4.225,76 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, θετικό αντίχτυπο στην αγορά αν και σε περιορισμένο εύρος είχε η αναβάθμιση των προβλέψεων παγκόσμιας ανάπτυξης (3,7%) του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου.

Ειδικότερα το ΔΝΤ προβλέπει ότι το 2014 η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο 2,8%, στην Ευρωζώνη στο 1% και στην Κίνα στο 7,5%. Σημειώνεται ότι προηγουμένως το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη 2,6%, 0,9% και 7,2% αντίστοιχα.

Επιπλέον τον προβληματισμό των επενδυτών προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal που προβλέπει σύντομα νέα μείωση στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Fed.

Αντίστοιχα, αρνητική επίδραση στην χρηματιστηριακή αγορά είχε η αποκάλυψη της έκθεσης των BofA-ML ότι η πλειοψηφία των fund managers θεωρούν υπερτιμημένες τις μετοχές της Wall Street.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,39 δολ. με πτώση 3% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 3,4% στα 29,01 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3535. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε ανοδικά και σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, στα 104,45 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανέκαμψε από το χαμηλό 6 εβδομάδων καθώς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 2,83%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1% στα 94,88 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,3% στα 1.243 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v