Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαραίνουν την Wall τα τραπεζικά Q4

Τα σημερινά τραπεζικά Q4 δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και ασκούν πιέσεις στην Wall Street. Πτώση για Citi και Goldman, κέρδη για BlackRock. Νέες συνεργασίες ωθούν τον κλάδο υγείας. Αρνητική επίδραση από τα καλά στατιστικά, λόγω Fed.

Χαμηλότερα οδηγούν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα σημερινά τραπεζικά αποτελέσματα τριμήνου, παρά την συνέχιση των ευνοϊκών μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εμφανίσεις σε εκδηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke καθώς και άλλων στελεχών της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,16% χαμηλότερα στις 16.451 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,11% στις 1.846 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,11% στις 4.210 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα τα τραπεζικά αποτελέσματα δ΄ τριμήνου βρίσκονται στο επίκεντρο. Σήμερα, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα Q4 οι κορυφαίες τράπεζες Citigroup (-3,3%) και Goldman Sachs, τα μεγέθη των οποίων δεν αντεπεξήλθαν στις προσδοκίες, καθώς και η BlackRock, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται 4,5%.

Σημαντική επίδραση έχουν και οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο 2013. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 1,5% στο 12μηνο.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε ελαφρώς κατά 2.000 την περασμένη εβδομάδα στους 326.000 νέους ανέργους.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας συνηγορούν στην γενική βελτίωση της εικόνας της αμερικανικής απασχόλησης, ενώ οι πληθωριστικές ενδείξεις θα μπορούσαν να επιταχύνουν το «κλείσιμο της στρόφιγγας» παροχής ρευστότητας από την Fed.

Ενδείξεις για την πιστωτική στρατηγική της κεντρικής τράπεζας ενδέχεται να δοθούν σήμερα από τις ομιλίες των Ben Bernanke και John Williams.

Η Wall Street έκλεισε χθες με σημαντικά κέρδη επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο δείκτης S&P 500 έφτασε σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ.

Πέραν των τραπεζικών αποτελεσμάτων, από τον επιχειρηματικό μέτωπο, η CSX βουλιάζει 4,4% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Η J.C. Penney υποχωρεί 2,28% κατόπιν ανακοίνωσης για κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας και διακοπή λειτουργίας 33 καταστημάτων.

Κινητικότητα εξακολουθούν να προκαλούν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ο επιμέρους κλάδος μετοχών υγείας του S&P 500 έχει την καλύτερη εμφάνιση στον δείκτη κατά την φετινή χρονιά, χάρη στην σωρεία συνεργασιών που ανακοινώνονται. Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Johnson & Johnson έκλεισε την συμφωνία πώλησης της μονάδας της Ortho Clinical Diagnostics στην Carlyle, με τελικό τίμημα τα 4,15 δισ. δολάρια.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά, το πετρέλαιο ενισχύεται και το δολάριο εμφανίζει πτώση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v