Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναμονή για το Q4 η Wall Street

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street, καθώς εκτυλίσσεται η περίοδος ανακοινώσεων κερδών Q4. Τράπεζες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Μεγάλα επιχειρηματικά deals προκαλούν κινητικότητα.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς εκτυλίσσεται η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εταιρικών κερδών, με τις τράπεζες να έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,18% στις 16.409 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,13% στις 1.840 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,01% υψηλότερα στις 4.170 μονάδες.

Στην Wall Street το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται αυτή την εβδομάδα στις πολλές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες. Τα αποτελέσματα προβλέπεται σε γενικές γραμμές να είναι καλύτερα των αναμενόμενων και να εμπνεύσουν χρηματιστηριακή άνοδο.

Από τις 25 εταιρίες του S&P 500 που ανακοινώνουν Q4 αυτή την εβδομάδα, οι 17 είναι τράπεζες. Όπως και στο γ' τρίμηνο, ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να εμφανίσει την καλύτερη αύξηση κερδών δ' τριμήνου, με μέση άνοδο 22% περίπου. Για το σύνολο των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στον S&P 500, οι αναλυτές περιμένουν αύξηση κερδών περί το 6% σύμφωνα με το MarketWatch και 9% σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο του χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος από νωρίς και στις ευρωαγορές. Οι τραπεζικές μετοχές αντιδρούν θετικά στην χαλάρωση των διεθνών κανόνων τραπεζικής εποπτείας για τους συντελεστές μόχλευσης, αλλά και στις καλές εξελίξεις για τον κρατικό δανεισμό της ευρω-περιφέρειας με την πτώση στα κόστη δανεισμού.

Η μετοχή της Bank of Ireland εκτινάσσεται ενδεικτικά 19% στο Δουβλίνο. Το βαρόμετρο των επιμέρους τραπεζικών μετοχών του Stoxx 600 εμφανίζει την μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 19 επιμέρους κλάδων του ευρωπαϊκού δείκτη.

Επιστρέφοντας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, από το στατιστικό μέτωπο δεν έχουν προγραμματιστεί σπουδαίες στατιστικές ανακοινώσεις, πέρα από την αναθεώρηση των δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού. Από το πιστωτικό μέτωπο, θα παραθέσει ομιλία ο διοικητής της Federal Reserve της Ατλάντα, από την οποία οι αναλυτές περιμένουν ενδείξεις για την νομισματική πολιτική.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, στα «μεγάλα ονόματα» που ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνονται η J.P. Morgan Chase και η Goldman Sachs Group.

Κατά τα λοιπά, η Beam εκτινάσσεται 25% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από την Suntory Beverage & Food έναντι 16 δισ. δολ.

Η Alnylam Pharmaceuticals εκτινάσσεται 42% μετα την απόφαση της γαλλικής Sanofi SA να εξαγοράσει μερίδιο 12% στην εταιρία.

Ο τίτλος του Twitter ενισχύεται 3% χάρη σε αναβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs, ενώ η Lululemon Athletica διολισθαίνει 8,7% κατόπιν υποβάθμισης στόχου κερδών.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός ανακάμπτει 0,33% στα 1.251 δολάρια ανά ουγκιά. Το πετρέλαιο υποχωρεί 0,79% στα 91,98 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το δολάριο κινείται ανοδικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v