Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Έξοδος στις αγορές πριν λήξει το μνημόνιο

Η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας εκτιμά πως η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές προτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης. Το επιτυχημένο τεστ της προηγούμενης εβδομάδας και ο στόχος για τακτικό πρόγραμμα εκδόσεων.

Πορτογαλία: Έξοδος στις αγορές πριν λήξει το μνημόνιο

Την εκτίμησή της ότι η Πορτογαλία θα βγει στις αγορές προτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης το Μάιο εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της χώρας, λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη έκδοση 5ετών ομολόγων.

«Πάνω από όλα είναι ένα σημάδι ότι έχουμε πρόσβαση με κάποια ομαλότητα» δήλωσε η κα. Ιζαμπέλ Καστέλο Μπράνκο μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg και συμπλήρωσε: «Ήταν στόχος να μπορούμε να πουλάμε σε δημοπρασίες και σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένα πιο τακτικό πρόγραμμα εκδόσεων ομολόγων».

Η Πορτογαλία προσπαθεί να ανακτήσει την πλήρη πρόσβαση στις αγορές καθώς πλησιάζει η ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της χώρας. Με την στήριξη των τραπεζών, άντλησε 3,25 δισ. ευρώ την Παρασκευή από πενταετείς τίτλους.

«Δεν βρισκόμαστε υπό πίεση λόγω ρευστότητας. Υπάρχει σχετική άνεση στο περιθώριο ρευστότητας. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τις ευκαιρίες που θα έχουμε. Προφανώς ενδιαφερόμαστε να προχωρήσουμε σε έκδοση, θέλουμε να ανακτήσουμε ένα τακτικό πρόγραμμα εκδόσεων» δήλωσε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v