Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro επαναφέρουν ανοδικά την Wall Street

Ανακάμπτει η αμερικανική αγορά μετά την χθεσινή διόρθωση, καθώς αρχίζουν να ανακοινώνονται τα τραπεζικά αποτελέσματα για το Q4. Κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ευνοϊκή επίδραση από τα στατιστικά για τις λιανικές πωλήσεις.

Η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων κλιμακώνεται με την έναρξη των τραπεζικών Q4 και η Wall Street ανακάμπτει ελαφρώς από τις μεγάλες προηγούμενες απώλειες. Θετική είναι η επίδραση από τα στατιστικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 16.298 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,59% στις 1.830 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,05% υψηλότερα στις 4.157 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, που αρχίζουν σήμερα με τα μεγέθη της Wells Fargo και της JPMorgan Chase. Η μετοχή της Wells Fargo αντιδρά με πτώση 1% στην ανακοίνωση του Q4, ενώ της JPMorgan ενισχυεται ελαφρώς.

Κινητικότητα επικρατεί και για την μετοχή της Google (+1,5%), μετά την ανακοίνωσε εξαγοράς της Nest Labs.

Η Time Warner Cable ενισχύεται 1,46% μετά την ομόφωνη απόρριψη του ΔΣ για την προσφορά εξαγοράς από την Charter Communications Inc.

Από το μέτωπο της οικονομίας, ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,2% τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί αγόρασαν τρόφιμα και ποτά για την εορταστική περίοδο.Στο σύνολο του 2013, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 4,2% που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός από τότε που έληξε η ύφεση.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών εισαγωγών παρέμεινε σταθερός τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειώθηκε 1,3% στο 12μηνο.

Εν συνεχεία αναμένονται οι ομιλίες των προέδρων των κεντρικων τραπεζών Φιλαδέλφειας και Ντάλας.

Η Wall Street έκλεισε χαμηλότερα χθες, με απώλειες 1,1% για τον Dow και 1,3% για τον S&P 500.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο νωρίς σήμερα διολίσθησε 3%, αλλά οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές είχαν μικρές διακυμάνσεις.

Στις υπόλοιπες αγορές, η τιμή στο συμβόλαιο του χρυσού συνεχίζει πτωτικά (-0,57%) στα 1.244 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου κινείται 0,81% υψηλότερα στα 92,54 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v