Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ρεκόρ επιστρέφουν στην Wall Street

Η αισιοδοξία της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διεθνή οικονομία ανεβάζει τις διεθνείς αγορές και προσθέτει κέρδη στη Wall. Ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον S&P. Ενθουσίασε το Q4 της Bank of America. Συμβάλλουν τα πολύ καλά στατιστικά.

Μια σειρά παράγοντες, από τις ευοίωνες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία, μέχρι τα οικονομικά κι επιχειρηματικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, ευθυγραμμίζονται ευνοϊκά για το αμερικανικό χρηματιστήριο και ωθούν τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε νέα άνοδο, μετά τα μεγάλα χθεσινά κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,77% στις 16.499 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,6% στις 1.850 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,72% στις 4.213 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 κατακτά ενδοσυνεδριακά επίπεδα ρεκόρ, καθώς κινείται υψηλότερα από το κλείσιμο σε ιστορικό επίπεδο ρεκόρ που είχε κατακτηθεί στην τελευταία συνεδρίασης του 2013, στις 1.848,44 μονάδες.

Στα διεθνή χρηματιστήρια επικρατεί από νωρίς αισιοδοξία, μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, οι ανεπτυγμένες οικονομίες επιτέλους στρίβουν τη γωνία και θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στους ρυθμούς ανάπτυξης.

Οι ευρωαγορές κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 6 ετών σχεδόν, ενώ ο Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε 2,5% υψηλότερα.

Η Wall Street κατέθεσε χθες τη μεγαλύτερη άνοδο του 2014, στον απόηχο καλών αποτελεσμάτων κερδοφορίας τριμήνου επιχειρηματικών κολοσσών, μεταξύ των οποίων οι τράπεζες Wells Fargo και JP Morgan.

Σήμερα η Bank of America ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υπερτετραπλασιάστηκαν και η μετοχή της ενισχύεται 3% σχεδόν, εμπνέοντας πρόσθετη άνοδο στις μετοχές τραπεζικών κλάδων.

Πολύ καλή επίδραση έχουν και οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους βενζίνης και καπνού.

Επίσης, ο δείκτης μεταποίησης Empire εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο 12,5 μετά από τρεις μήνες υποτονικής εμφάνισης.

Για τη συνέχεια, αναμένεται με ενδιαφέρον η δημοσίευση της έκθεσης Beige Book της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

Κατά τα λοιπά, από το επιχειρηματικό μέτωπο, η General Motors ενισχύεται 1% και πλέον, μετά την πρόβλεψη για άνοδο των πωλήσεών της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v