Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι λιανικές πωλήσεις ώθησαν τη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Στο επίκεντρο τα επιχειρηματικά deals. Καλά τα αποτελέσματα της JP Morgan, απογοήτευσαν της Wells Fargο. Πτώση για το χρυσό.

Κέρδη στη Wall Street μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,71% στις 16.373,41 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 1,08% στις 1.838,81 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,70% στις 4.183,02 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, μετά την απογοήτευση των επενδυτών από τα τελευταία στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ, θετικό αντίχτυπο στην αγορά είχαν τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα. 

Συγκεκριμένα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,2% το Δεκέμβριο έναντι 0,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Συνολικά για το 2013 οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,2%, που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης από τη περίοδο λήξης της κρίσης.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, πτώση 7,3% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan στο δ' τρίμηνο μετά την καταβολή αποζημιώσεων της τάξεως των 2,6 δις. που κατάβαλε ο όμιλος για το Ponzi scheme του B. Madoff. Ειδικότερα τα κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,4 δολ. ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για κέρδη 1,37.

Επιπλέον η Wells Fargo, ανακοίνωσε αύξηση 11% στα καθαρά κέρδη του ομίλου στο δ' τρίμηνο με στήριξη από τις περικοπές στο λειτουργικό κόστος. Συγκεκριμένα τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 91 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για κέρδη 98 σεντς.

Η μετοχή της JP Morgan λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης ενισχυόταν 0,3% και της Wells Fargo 0,2%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η μετοχή της Google (+2,5%) μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Nest Labs.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,68 δολ. με άνοδο 0,9% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 0,6% στα 29,36 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3668. Επιπλέον το δολάριο ενισχύθηκε 0,6% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, στα 103,63 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανέκαμψε από το χαμηλό ενός μήνα καθώς ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,85%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,8% στα 92,52 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στα 1.244 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v