Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Τα καλά αποτελέσματα της BofA οδήγησαν σε κέρδη τους δείκτες της Wall Street. Αναβάθμισε τις προοπτικές ανάπτυξης η Παγκόσμια Τράπεζα. Στο επίκεντρο η Beige Book της Fed. Άνοδος 2% για το πετρέλαιο. Πτώση για το χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Κέρδη στη Wall Street μετά την αναβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης των οικονομιών από τη Παγκόσμια Τράπεζα και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America.

Ειδικότερα, στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,66% στις 16.481 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με άνοδο 0,52% στις 1.848 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,76% στις 4.214 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε 2,3% καθώς τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν στα 3,44 δισ. δολάρια στο τρίμηνο ήτοι στα 29 σεντς ανά μετοχή, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Επιπλέον η μετοχή της Tesla κινήθηκε ανοδικά 2,1%, σε υψηλό Νοεμβρίου 2013 μετά την ανακοίνωση ότι παρέδωσε 6.900 Model S στο δ' τρίμηνο, με τις πωλήσεις έτους να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αντίστοιχα η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 2% στα 557,47 δολάρια καθώς η China Mobile- η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας παγκοσμίως-, ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για iPhones έχουν ήδη φτάσει στο 1 εκατ. συσκευές.

Πέρα όμως από τα καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα και deals, θετικό αντίτυπο στην αγορά είχε και η αναβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης των οικονομιών διεθνώς από την Παγκόσμια Τράπεζα. Ειδικότερα οι προβλέψεις ανάπτυξης για τα πλουσιότερα κράτη αυξήθηκε στο 2,2% έναντι 2% προηγουμένως.

Επιπλέον στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα και η Beige Book της Fed όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται σε ήπιους ρυθμούς. Ωστόσο, επισημαίνεται στην έκθεση ότι πολλές περιφέρειες βλέπουν θετικές προοπτικές ανάπτυξης.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,78 δολ. με άνοδο 1.3% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 2,5% στα 29,54 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,6% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3699. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε ανοδικά 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, στα 104,45 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,90%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2% στα 94,46 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στα 1.239 δολ./oz..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v