Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα της Wall Street λόγω fund managers

Με επιφυλακτική άνοδο επιστρέφει η Wall από την αργία. Ωθηση από την Κίνα και το ΔΝΤ, συγκράτηση μετά την έρευνα των fund managers. Στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις κερδοφορίας (J&J, Verizon). "Οδηγεί" την άνοδο η τεχνολογία. Στα $95 το πετρέλαιο.

Με κέρδη άνοιξαν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την 3ήμερη αργία, αλλά τα πρόσημα γύρισαν αρνητικά, μετά την δημοσίευση της βαρυσήμαντης έκθεσης BofAML, που έδειξε ότι οι μεγάλοι διαχειριστές θεωρούν "ακριβή" την Wall Street. 

Στο επίκεντρο παραμένουν οι εταιρικές ανακοινώσεις κερδών τριμήνου, που περιλαμβάνουν σήμερα την Johnson & Johnson και την Verizon Communications Inc. Τα περισσότερα κέρδη αφορούν τον τεχνολογικό κλάδο, που βρίσκεται στο επίκεντρο εν μέσω ανακοινώσεων αποτελεσμάτων Q4, γεγονός που στήριξε σε καλύτερη εμφάνιση τους δείκτες S&P και Nasdaq σε σύγκριση με τα blue chips. 

Ο δείκτης Dow Jones άνοιξε με μικρή άνοδο αλλά αυτή την ώρα υποχωρεί 0,74% στις 16.339 μονάδες, ο S&P βρέθηκε κάποια στιγμή υψηλότερα από το κλείσιμο ρεκόρ στις 1.848 μονάδες, αλλά αυτή την ώρα εμφανίζει απώλειες 0,2% στις 1.835 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,01% υψηλότερα στις 4.199 μονάδες.

Δεν έχουν προγραμματιστεί μακροοικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, αλλά οι αγορές αντιδρούν θετικά στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη, που πλέον προβλέπεται να είναι 3,7%..

Στην συνέχεια ωστόσο, έχει αρνητική επίδραση της αποκάλυψη της έκθεσης BofA-ML ότι η πλειοψηφία των fund managers θεωρούν υπερτιμημένες τις μετοχές της Wall Street.

Νευρικότητα προκαλεί επίσης δημοσίευμα της Wall Street Journal, που θέλει την Federal Reserve να αποφασίζει νέα περικοπή στο πρόγραμμα παροχής ρευστότητας, κατά την τακτική συνεδρίαση στα τέλη Ιανουαρίου.

Η έκτακτη ένεση ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας στις εμπορικές τράπεζες, ενόψει του σεληνιακού Νέου Έτους, ενέπνευσαν σημαντικά κέρδη στις ασιατικές αλλά και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street παρέμεινε χθες κλειστό λόγω αργίας.

Στο επίκεντρο παραμένει η ροή των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων Q4 από τις μεγάλες εισηγμένες των ΗΠΑ.

Η Johnson & Johnson αντιδρά με άνοδο 0,1% στην ανακοίνωσή της, ενώ η Verizon ενισχύεται 0,6%.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα κοινοποιήσουν τα μεγέθη τους οι International Business Machines και Texas Instruments Inc..

Η μετοχή της Apple Inc. υποχωρεί μετά την υποβάθμιση από την Société Générale σε hold από buy.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού διαμορφώνεται αμετάβλητο στα 1.240 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1,02% στα 94,93 δολ. ανά βαρέλι, μετά την αναβάθμιση της προβλέψεων του διεθνούς οργανισμού ΙΕΑ για την ζήτηση μαύρου χρυσού.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v