Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΕΑ: Αναβαθμίζει τον στόχο για ζήτηση ενέργειας

Δυναμική ανάκαμψη της κατανάλωσης ενέργειας προβλέπει η ΙΕΑ. Αναθεωρεί επί τα βελτίω τους στόχους και τονίζει πως η αύξηση στην αμερικανική παραγωγή δεν αρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

ΙΕΑ: Αναβαθμίζει τον στόχο για ζήτηση ενέργειας

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την διεθνή ζήτηση ενέργειας που θα αντισταθμίσει την αύξηση της παραγωγής και την «επανάσταση του σχιστόλιθου» στις ΗΠΑ προχώρησε η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας (ΙΕΑ)

Συγκεκριμένα η ΙΕΑ αναβάθμισε την πρόβλεψή τις για την αύξηση της διεθνούς κατανάλωσης πετρελαίου το 2014 κατά 50.000 βαρέλια ημερησίως, στα 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως. «Η ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου φαίνεται πως κατά τους τελευταίους 18 μήνες σταδιακά απέκτησε  δυναμική, κυρίως λόγω της οικονομικής ανάπτυξης στις ανεπτυγμένες χώρες» αναφέρει η ΙΕΑ στη μηνιαία έκθεσή της και συμπληρώνει: «Οι περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ έχουν πλέον βγει από το περιοριστικό περιβάλλον της ύφεσης, με ισχυρά κέρδη σε ορισμένες χώρες και το μεταποιητικό κλάδο που είναι εντάσεως ενέργειας και τον πετροχημικό κλάδο».

Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 780.0000 βαρέλια ημερησίως, αλλά και ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να ανοίξει περαιτέρω τις στρόφιγγες της προσφοράς προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Επισημαίνεται ότι η παραγωγή του πετρελαϊκού καρτέλ μειώθηκε το Νοέμβριο κατά 53,6 εκατ. βαρέλια, που είναι η μεγαλύτερη μείωση από το 2011. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v