Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές κινήσεις υπό τα Q4 στην Wall Street

Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων Q4 κινούνται οι δείκτες της Wall Street, με την ΙΒΜ να παρασύρει χαμηλότερα τα blue chips. Εκτινάσσει τις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου το νέο κύμα κακοκαιρίας στις ΗΠΑ. Εκτίναξη στερλίνας στα forex.

Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων εταιρικής κερδοφορίας κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο και τα απογοητευτικά μεγέθη κολοσσών όπως η International Business Machines και η Advanced Micro Devices πιέζουν τις μετοχές τους και επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 16.381 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,34% στις 1.845 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 4.233 μονάδες.

Τα blue chips επιβαρύνει η πτώση 3% της ΙΒΜ, που ανακοίνωσε μείωση 5% στις πωλήσεις και 1% στα καθαρά κέρδη για το 2013. Η πτώση της Advanced Micro Devices ανέρχεται στο 11% μετά την απογοητευτική πρόβλεψη για τα κέρδη α΄ τριμήνου.

Η Wall Street εμφάνισε μικτή εικόνα χθες, με καλύτερη εμφάνιση στους τεχνολογικούς επιμέρους κλάδους και ειδικά στον δείκτη Nasdaq μετά το ράλι της Apple.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό μέτωπο, κινητικότητα εμφανίζει η μετοχής της Yahoo καθώς ξεκινά το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός, από το οποίο η CEO της εταιρίας, Marissa Mayer, δήλωσε ότι η ιντενετική κίνηση μέσω τηλεφώνων θα προσπεράσει την κίνηση μέσω PC το 2014.

Αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσουν επίσης σήμερα η United Technologies, η U.S. Bancorp και, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η eBay και η Netflix.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ενεργειακές αγορές των ΗΠΑ, καθώς πλήττουν τις ανατολικές ακτές νέα κύματα κακοκαιρίας.

Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου εκτινάσσεται 4%, ενώ το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου ενισχύεται 0,8% πλησιάζοντας τα 95 δολάρια ανά βαρέλι στο NYMEX.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί, υπό το βάρος νέων υποβαθμίσεων στις προβλέψεις οίκων για την τιμή του πολυτίμου μετάλλου.

Στις αγορές συναλλάγματος, ξεχωρίζει η εκτίναξη της στερλίνας έναντι του δολαρίου, μετά την μεγάλη πτώση στην ανεργία στην Μ. Βρετανία, που επαναφέρει την προοπτική αύξησης των επιτοκίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v