Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Texas Instruments: Περικοπές 1.100 θέσεων εργασίας

Τα προϊόντα της εταιρίας χρησιμοποιούνται σε σχεδόν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, από εξαρτήματα δορυφόρων και πυραύλων μέχρι οικιακές συσκευές, και τα μεγέθη της θεωρούνται βαρόμετρο για την οικονομία.

Texas Instruments: Περικοπές 1.100 θέσεων εργασίας

H Texas Instruments Inc., η μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής αναλογικών μικροεπεξεργαστών, προβλέπει κερδοφορία που πιθανότατα δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς προχωρά σε περικοπές 1.100 θέσεων εργασίας και εγκαταλείπει τις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας.

Ο αμερικανικός όμιλος προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου θα είναι 36 -44 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 2,83-3,07 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές περιμένουν κέρδη 44 σεντς σε έσοδα 2,96 δισ. δολ.

Τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 94% στα 511 εκατ. δολ. ή 46 σεντς ανά μετοχή, και ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι μικροεπεξεργαστές της Texas Instruments χρησιμοποιούνται σε σχεδόν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, από εξαρτήματα δορυφόρων και πυραύλων μέχρι οικιακές συσκευές, οπότε τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης θεωρούνται βαρόμετρο για την ζήτηση σε μεγάλο τμήμα της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v