Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στη Fed

Πιέσεις στη Wall Street παρά τα καλά αποτελέσματα τριμήνου της Caterpillar. Πτώση άνω του 1% για Nasdaq. Απογοήτευσαν τα στοιχεία της στεγαστικής αγοράς. Στο επίκεντρο η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Απώλειες για χρυσό.

Η αύξηση της κερδοφορίας κατά 44% της εισηγμένης Caterpillar δεν κατάφερε να κρατήσει σε θετικό έδαφος τον δείκτη Dow. 

Αναλυτικά η μετοχή της Caterpillar ενισχύθηκε 5,9% μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης της αναμενόμενης κερδοφορίας στο δ' τρίμηνο αλλά και της έναρξης προγράμματος επαναγοράς μετοχών της τάξεως των 10 δισ. δολαρίων.

Ο τίτλος της AT&T κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,3% καθώς γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της Vodafone Group.

Στον αντίποδα η μετοχή της Cisco Systems υποχώρησε 0,9% μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης της από τη JP Morgan.

Σημειώνεται ότι από τις συνολικά 125 εισηγμένες του S&P που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 74% αυτών, γνωστοποίησαν κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,26% στις 15.837,88 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με απώλειες 0,49% στις 1.781,56 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 1,08% στις 4.083,61 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι πωλήσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν 7% το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 414.000 στο 12μηνοενώ στο σύνολο του 2013, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4,5%. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν μείωση στις πωλήσεις ακινήτων το Δεκέμβριο.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η αυριανή έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Fed η οποία θα είναι η τελευταία του Ben Bernanke ως προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι από 1η Φεβρουαρίου αναλαμβάνει επικεφαλής της Fed, η Janet Yellen. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές αναμένουν νέα μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων τον Ιανουάριο.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,69 δολ. με πτώση 4,4% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 1,1% στα 27,57 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε οριακά 0,1% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3717. Επιπλέον το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, στα 102,76 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανέκαμψε από το χαμηλό σχεδόν 2 μηνών καθώς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,74%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1% στα 95,64 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 1.254 δολ./oz.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v