Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στην Wall Street

Ανοδο καταγράφει η Wall Street μετά το χθεσινό -1%. Στο επίκεντρο τα στατιστικά για ΑΕΠ και ανεργία. Εντονη εταιρική κινητικότητα χάρη σε deals και αποτελέσματα Q4. Εκτίναξη 8% του Facebook και 5% του Twitter. Ανοδος πετρελαίου λόγω παγετών.

Θετική αντίδραση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το χθεσινό -1% καθώς τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν επιδείνωση της ανεργίας και υποτονικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υπονομεύοντας την προσπάθεια απόσυρσης της ρευστότητας της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 15.816 μονάδες, ο S&P κινείται 0,83% υψηλότερα στις 1.789 μονάδες, ενώ τα κέρδη του Nasdaq ανέρχονται στο 1,27% στις 4.104 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Fed μείωσε χθες κατά 10 δισ. δολ. το πρόγραμμα παροχής ρευστότητας, «ποντάροντας» σε σταθερή βελτίωση της απασχόλησης και της οικονομίας. Τα διεθνή χρηματιστήρια διολίσθησαν σε χαμηλό 2,5 μηνών εξαιτίας της περικοπής.

Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει περίπου 4% μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο, με την χειρότερη εμφάνιση από τον Μάιο 2012 και την χειρότερη από το 2009 για μήνα Ιανουάριο. Αρκετοί παρατηρητές θεωρούν αναμενόμενη την διόρθωση, μετά την περσινή εκτίναξη 30% του δείκτη.

Από το στατιστικό πεδίο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ διευρύνθηκε 3,2%, όσο αναμενόταν και στις αγορές, κατά στο δ΄ τρίμηνο 2013 σε σχέση με το δυναμικό 4,1% του γ΄ τριμήνου. Το ΑΕΠ 2013 αναπτύχθηκε 1,9% στο 2013 σε σύγκριση με 2,8% στο 2012.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε αισθητά κατά 19.000 την περασμένη εβδομάδα. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας ήταν 348.000.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου.

Η Visa Inc κερδίζει 4% μετά την ανακοίνωση του Q4 της.

Η μετοχή του Facebook, που ανακοίνωσε πολύ καλά αποτελέσματα χρήσης,  εκτινάσσεται έως 19% σε ιστορικό ρεκόρ. Εν συνεχεία τα κέρδη περιορίστηκαν στο +8% περίπου δίνοντας μεγάλη ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο. Η μετοχή του Twitter ακολούθησε και κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 5%.

Ο τίτλος της Google αντιδρά με άνοδο 2,7% στην πώληση της Motorola στην Lenovo.

Η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα με απώλειες 20 δολαρίων στα 1.242 δολ. ανά ουγκιά. 

Το συμβόλαιο του πετρελαίου συνεχίζει να ενισχύεται στην Ν. Υόρκη εξαιτίας και της βαρυχειμωνιάς που πλήττει πολλές πολιτείες της Αμερικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v