Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street. Ικανοποίησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες. Καλύτερα των αναμενόμενων τα εταιρικά αποτελέσματα. Καθησυχαστική η Fed για τα επιτόκια. Άνοδος για πετρέλαιο και πτώση για χρυσό.

Από το χαμηλό τριών μηνών ανέκαμψε ο δείκτης S&P μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα η μετοχή της Yum! Brands Inc. ενισχύθηκε 8,5% καθώς τα καθαρά κέρδη του ομίλου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο τίτλος της Michael Kors Holding εκτοξεύτηκε 18% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας και πωλήσεων για το έτος.

Επιπλέον, η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε οριακά μετά την ανακοίνωση ότι o Satya Nadella αναλαμβάνει CEO στην εταιρεία.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Take-Two Interactive Software υποχώρησε 9,5% καθώς ανακοίνωσε κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,47% στις 15.44,92 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,76% στις 1.755,20 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,87% στις 4.031,52 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P έχει υποχωρήσει 5,8% από το ιστορικό υψηλό της 15ης Ιανουαρίου, εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και της κρίσης στις αναδυόμενες αγορές. Επιπλέον αρνητική επίδραση στο δείκτη φαίνεται να έχει και η δεύτερη μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τη Fed. Υπενθυμίζεται ότι το 2013 ο S&P είχε ενισχυθεί 30%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, θετικά ανταποκρίθηκε η αγορά στη μικρότερη της αναμενόμενης μείωση στις παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν 1,5% το Δεκέμβριο έναντι αύξησης 1,5% τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 2%.

Επιπλέον ο Charles Evans της Fed δήλωσε σήμερα ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων, παρά τα στοιχεία για την ενίσχυση της οικονομίας.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,48 δολ. με πτώση 1,75% και ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 0,2% στα 25,76 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3503. Επιπλέον το δολάριο ανέκαμψε από το χαμηλό 2 μηνών σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 101,46 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ανέκαμψε από το χαμηλό 3 μηνών καθώς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,62%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1% στα 97,37 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στα 1.255 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v