Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα βρήκαν Google και Κομισιόν

Μετά από τρία χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων για αντιμονοπωλιακές πρακτικές, Google και Χοακίν Αλμούνια κατέληξαν σε συμφωνία. Τι αλλάζει στη μηχανή αναζήτησης.

Τα βρήκαν Google και Κομισιόν

Τέλος στην 3ετή αντιπαράθεση της Google με την Κομισιόν μπαίνει με το συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είδε θετικά την τελευταία πρόταση του τεχνολογικού κολοσσού αναφορικά με τις καταγγελίες για μονοπωλιακές πρακτικές στη μηχανή αναζήτησης της Google που «εξαιρούσε» από τα αποτελέσματα τους ανταγωνιστές της.

Είναι η τρίτη πρόταση που καταθέτει επί τάπητος η Google, την οποία η Κομισιόν δέχθηκε υπό προϋποθέσεις. Οι δύο προηγούμενες προτάσεις απορρίφθηκαν ως ανεπαρκής με τη χαρακτηριστική φράση «είναι χειρότερες από το τίποτα». Με τις τελευταίες προτάσεις, η Google υποχρεούται να δίνει περισσότερο χώρο και ορατότητα στα link των εναλλακτικών υπηρεσιών αναζήτησης, όπως η αναζήτηση εστιατορίων ή εμπορικών καταστημάτων.

Τόσο η Google όσο και ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια θεωρούν ότι έτσι κλείνει το θέμα. «Στην πρότασή της η Google δέχθηκε να εξασφαλίσει ότι όποτε προωθεί δική εξιδεικευμένη υπηρεσία αναζήτησης στην ιστοσελίδα της (π.χ. για προϊόντα, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ) θα παρουσιάζονται εμφανώς στους επισκέπτες και με συγκρίσιμο τρόπο με τις υπηρεσίες της Google και οι αντίστοιχες υπηρεσίες τριών ανταγωνιστών της, που θα επιλέγονται βάσει μίας αντικειμενικής μεθόδου» δήλωσε ο κ. Αλμούνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v