Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall ενόψει Yellen

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με S&P και Dow να καταγράφουν οριακή πτώση. Ενισχύεται ο χρυσός. Άνοδος πάνω από τα $100 για πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι 8% για την μετοχή της Yelp. Kέρδη πάνω από 2% για Apple.

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση μετά τα εβδομαδιαία κέρδη και εν αναμονή της αυριανής ομιλίας της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,12% στις 15.775 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,37% στις 4.141 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,06% στις 1.796 μονάδες.

"Όταν η επικεφαλής της Fed, J. Yellen, παραδώσει την έκθεση νομισματικής πολιτικής στον Βουλή, θα σημειώσει ότι η οικονομία παραμένει εύθραυστη, αλλά αναπτύσσεται" ανέφερε αναλυτής της Societe Generale στο Λονδίνο. "Η νομισματική πολιτική θα παραμείνει στη σημερινή τροχιά" πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του ιαπωνικού γεν. Η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται στο επίπεδο του 1,36.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 1.274 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο αυξάνεται οριακά 0,13% στα 100,03 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple ενισχύεται 2,1%, μετά την ανακοίνωση του Charles Ichan ότι αποσύρει το σχέδιο επαναγοράς ύψους $50 δισ.

Η Green Mountain Coffee σημειώνει αύξηση 1,2%. Η εταιρεία έφτασε σε συμφωνία με την Krispy Kreme Dougnuts για την πώληση καφέ.

Άλμα 3,1% καταγράφει η μετοχή της St. Jude Medical, μετά την αναβάθμιση της σύστασης από τις William Blair και Stifel Nicolaus.

Η μετοχή της Yelp πραγματοποιεί ράλι 8,8%. Η Yahoo θα συμπεριλάβει τις αξιολογήσεις των τοπικών επιχειρήσεων από την Yelp.

Πτώση 1,6% σημειώνει η μετοχή της Hasbro. Η εταιρεία που κατασκευάζει τα παιχνίδια Nerf και Transformers ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου $1,12 ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για κέρδη $1,15 ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v