Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall μετά τα στοιχεία για ανεργία

Στο πράσινο οι μετοχές στη Wall, με τα στοιχεία για την ανεργία στο επίκεντρο. Κέρδη για χρυσό. Πάνω από τα $99 το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ. Πτώση για τις αποδόσεις των treasuries. Ράλι για Apple και Expedia. Απώλειες για LinkedIn.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες που σημείωσαν τα futures μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση.

O Dow Jones ενισχύεται 0,86% στις 15.763 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,45% υψηλότερα στις 4.116 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 1,05% στις 1.792 μονάδες.

"Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την έκθεση, τα στοιχεία δεν είναι και τόσο αρνητικά" ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. "Όταν εξετάσουν την έρευνα στα νοικοκυριά, θα δουν ότι δεν είναι τόσο άσχημη. Το ποσοστό συμμετοχής αυξήθηκε, το εργατικό δυναμικό ανέβηκε και το επίπεδο της απασχόλησης κινήθηκε υψηλότερα" πρόσθεσε.

Η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας των Ιανουάριο από ότι προβλεπόταν, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 6,6%. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 113.000 τον Ιανουάριο. Την ίδια ώρα οι νέες θέσεις εργασίας για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν κατά 1.000 υψηλότερα, στις 75.000.

Άνοδο σημείωσαν μετά την ανακοίνωση για την απασχόληση τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 2,69%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας και του ευρώ. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,36.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,54% υψηλότερα στα 1.264 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,24% στα 99,23 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple ενισχύεται 2,2%. Ο CEO,Tim Cook, δήλωσε σε συνέντευξη του στην WSJ ότι η εταιρεία προχώρησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην επαναγορά μετοχών $14 δισ.

Άνοδο 3,9% σημειώνει η μετοχή της News Corp. Ο εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε κέρδη δεύτερου τριμήνου 31 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από την πρόβλεψη για κέρδη 19 σεντς ανά μετοχή.

Άλμα 13% για την μετοχή της Expedia, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βουτιά 7% για την μετοχή του LinkedIn. Οι πωλήσεις για τους πρώτους τρεις μήνες του 2014 προβλέπονται στα $455 εκατ. με $460 εκατ. Οι αναλυτές προέβλεπαν $469,4 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v