Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall χάρη σε macro, Q4 και deals

Κέρδη αποκομίζει η Wall Street χάρη στις καλές οικονομικές ειδήσεις. Πολλές και σημαντικές στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις -με 25 αποτελέσματα Q4 και μεγάλα deals. Καλή εικόνα στις ευρωαγορές μετά τις συνεδριάσεις ΕΚΤ και ΒοΕ.

Κέρδη στην Wall χάρη σε macro, Q4 και deals

Ανοδος επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα σημαντικά στατιστικά στοιχεία για την απασχόληση και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από σειρά κορυφαίες εταιρίες, όπως η General Motors και η Kellogg Co.

Κινητικότητα επικρατεί και γύρω από το μεγάλο deal της ημέρας, με την Coca-Cola να ενισχύεται 1,6% και την Green Mountain 40%.

Ο τίτλος της Walt Disney ενισχύεται 3,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ του Twitter βουλιάζει 20%.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,95% στις 15.589 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,99% στις 1.769 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,21% υψηλότερα στις 4.059 μονάδες.

Στατιστικά για απασχόληση και εμπόριο

Η Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες και ο δείκτης Standard & Poor's 500 έχει διολισθήσει 5,2% μέχρι στιγμής στο έτος, στο πλαίσιο της χρηματιστηριακής διόρθωσης εξαιτίας της ανάκλησης της παροχής ρευστότητας από την Federal Reserve.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε 12% τον Δεκέμβριο. Στο σύνολο του 2013, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 471,5 δισ. δολάρια.

Επίσης, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία ο αριθμός των νέων ανέργων μειώθηκε κατά 20.000 την περασμένη εβδομάδα καθώς στα ταμεία κατατέθηκαν 331.000 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Ανακοινώσεις Q4 και deals

Πλούσιες είναι οι ανακοινώσεις και από το επιχειρηματικό μέτωπο, όπου 25 μεγάλες επιχειρήσεις του S&P 500, μεταξύ των οποίων GM, Kellogg και Philip Morris International , κοινοποιούν τα μεγέθη δ΄ τριμήνου.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των μελών του δείκτη έχουν κοινοποιήσει τα αποτελέσματά τους εκ των οποίων το 77% έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις για τα κέρδη.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου 2014 των μελών του S&P 500 θα αυξηθούν 4% και τα έσοδα 3,7%.

Κατά τα λοιπά, η Coca-Cola αντιδρά με άνοδο στην ανακοίνωση εξαγοράς του 10% της Green Mountain.

ΕΚΤ και ΒοΕ

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις από τις συνεδριάσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών.

Η Bank of England κράτησε σταθερό το επιτόκιο και αμετάβλητη πιστωτική στρατηγική. Η ΕΚΤ επίσης διατήρησε σε αρνητικό ρεκόρ το επιτόκιο του ευρώ.

Οι ευρωαγορές εκτινάχθηκαν το πρωί καθώς ορισμένες παρατηρητές θεωρούσαν ότι δεν αποκλείεται νέα μείωση επιτοκίων ή πρόσθετα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας. Τα κέρδη περιορίστηκαν εν συνεχεία αλλά επέστρεψαν γρήγορα και τελικώς έκλεισαν με άνοδο 1,5% για τον δείκτη Stoxx 600.

Στις υπόλοιπες αγορές, σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στις αγορές πολυτίμων μετάλλων, μετά τα χθεσινά κέρδη. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί $2 στα 1.255 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 0,89% στα 98,25 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v