Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση κερδών στην Wall Street

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street αφομοιώνοντας τα πρόσφατα κέρδη. Βρήκε αντίσταση στις 16.000 ο Dow Jones. Ηρεμη συνεδρίαση σε ροή στατιστικών και εταιρικών ανακοινώσεων, κυριαρχούν τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο. Στα $101 το πετρέλαιο.

Ηπιες σταθεροποιητικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι δείκτες "χωνεύουν" τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων.

Η ροή ειδήσεων από το αμερικανικό στατιστικό μέτωπο είναι μικρή και το ενδιαφέρον μονοπωλούν τα θεαματικά εμπορικά μεγέθη από την Κίνα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε πρόσκαιρα πάνω από τις 16.000 μονάδες αλλά συνάντησε αντιστάσεις σε αυτό το ορόσημο και κινείται αυτή την ώρα διορθωτικά με πτώση 0,12% στις 15.975 μονάδες. Ο S&P κινείται 0,23% υψηλότερα στις 1.824 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,38% στις 4.207 μονάδες.

Οι περισσότερες μετοχές στην Wall Street ενισχύθηκαν χθες επί 4η επάλληλη συνεδρίαση, μετά την παρθενική ομιλία της νέας προέδρου της κεντρικής τράπεζας Fed. Η κα Janet Yellen δεσμεύθηκε στην διατήρηση χαμηλών επιτοκίων όσο χρειαστεί ώστε να ανακάμψει η οικονομία.

 

Εταιρικές ειδήσεις

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κινητικότητα καταγράφει η μετοχή της Deere & Co. (+2%) μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τριμήνου, που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Η Cisco Systems είναι το επόμενο «μεγάλο όνομα» που θα ανακοινώσει μεγέθη Q4, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο τίτλος της DaVita HealthCare Partners εκτινάσσεται 6% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

 

Διεθνείς αγορές

Ανοδικά πρόσημα επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση επικρατούν στις συναλλαγές των ευρωπαϊκων χρηματιστηρίων.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα αποτελέσματα τριμήνου κορυφαίων επιχειρήσεων, όπως η ING Groep και η Societe Generale, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Ευνοϊκή ήταν η επίδραση της ανακοίνωσης για εκτίναξη των εμπορικών μεγεθών της Κίνας, που στήριξε σε ράλι τιμών τα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς και πολλές αγορές εμπορευμάτων.

Τα κινεζικά στατιστικά έδειξαν εκτίναξη των εξαγωγών 10,6% τον Ιανουάριο. Προσφέρουν πρόσθετη στήριξη στον χρυσό, που πάντως τα κέρδη του είναι συγκρατημένα μετά την άνοδο 7% μέχρι στιγμής στο έτος.

Η τιμή του πετρελαίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ανακαταλαμβάνει τα 100 δολάρια, μετά την ανακοίνωση στοιχείων και προβλέψεων για την πετρελαϊκή παραγωγή. Το συμβόλαιο του WTI ενισχύεται 1,16% στα 101 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v