Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Yellen κρατά ψηλά την Wall Street

Οι δηλώσεις της νέας προέδρου της Fed ωθούν υψηλότερα το Dow κατά 200 μονάδες. Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση για τις διεθνείς αγορές. "Ξαναβρίσκει" τις 1.800 μονάδες ο S&P. Εκτίναξη DAX 2%, σε υψηλό 3μήνου ο χρυσός.

Κέρδη επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς η νέα επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, καθησύχασε τους επενδυτές διαβεβαιώνοντας ότι θα κρατήσει την πολιτική των πολύ χαμηλών επιτοκίων.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,34% στις 16.014 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,23% στις 1.822 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,13% στις 4.195 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρή άνοδο. Ο S&P 500 τερμάτισε στις 1.799,8 μονάδες. Εχοντας ανακάμψει από την διόρθωση των τελευταίων εβδομάδων, ο δείκτης κινείται τώρα 2,5% χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ στις 15 Ιανουαρίου.

Yellen και στατιστικά

Τους τόνους της συνεδρίασης καθορίζει σήμερα η ομιλία της νέας προέδρου της Federal Reserve, που δήλωσε στην πρώτη ομιλία της ενώπιον του Κογκρέσου ότι θα συντηρήσει την πολιτική του προκατόχου της, χωρίς εκπλήξεις για τις αγορές.

Θα ανακοινωθούν εν συνεχεία και στατιστικά μεγέθη που θα δώσουν πρόσθετες ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία.

Εταιρικές ειδήσεις

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Q4 και η Sprint εκτινάσσεται 6% μετά τα πολύ καλά μεγέθη της.

Η CVS Caremark αντιδρά με άνοδο 3,% στα αποτελέσματά της, ενώ η μετοχή της Rackspace Hosting βουλιάζει 11% μετά την μείωση κερδών 30% στο τρίμηνο.

Διεθνείς αγορές

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις διεθνείς αγορές και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 0,4% με άνοδο επί 5η συνεδρίαση. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ κατέθεσε ράλι τιμών 2,5%, ενώ το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Οι αναδυόμενες αγορές κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων και το χρηματιστήριο του Καζακστάν εκτινάσσεται 12% μετά την υποτίμηση 19% του εθνικού νομίσματος.

Κέρδη αποκομίζει επί 5η επάλληλη συνεδρίαση και ο χρυσός. Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου κερδίζει 15 δολάρια στα 1.290 δολάρια ανά ουγκιά. 

Το συμβόλαιο του πετρελαίου West Texas Intermediate κινείται ελαφρώς διορθωτικά στα 99,82 δολ. ανά βαρέλι. μετά από 5 ανοδικές συνεδριάσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v