Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών μηνών ο χρυσός

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται κατά 0,96% στα 1.287 δολ. ανά ουγκιά, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τα μέσα Νοεμβρίου.

Σε υψηλό τριών μηνών ο χρυσός

Το ράλι του χρυσού συνεχίζεται και την Τρίτη με το πολύτιμο μέταλλο να οδεύει για την πέμπτο συνεχόμενο θετικό κλείσιμο, καθώς το δολάριο κινείται πτωτικά και οι επενδυτές αναμένουν την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Τζάνετ Γέλεν από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται κατά 0,96% στα 1.287 δολ. ανά ουγκιά, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τα μέσα Νοεμβρίου.

Η νέα πρόεδρος της Fed καταθέτει σήμερα στο Κογκρέσο και πιθανότατα θα δεχθεί ερωτήσεις ως προς την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, της αγοράς απασχόλησης, αλλά και του περιβόητου tapering. «Δεν θα εκπλαγώ εάν δούμε ένα προσωρινό ράλι πάνω από τα $1.300 ανά ουγκιά» δηλώνει ο Tom Kendall της Credit Suisse και συμπληρώνει: «Η αγορά όμως, περιμένει μάλλον πολλά από τη Γέλεν.».

Το δολάριο υποχωρεί κατά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Σήμερα καταγράφει απώλειες 0,1% έναντι του ευρώ στα 1,3664 δολ. «Με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ να επιδεινώνονται έστω και οριακά τελευταία, υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ της άποψης ότι η Fed θα πρέπει να καθυστερήσει λίγο τα επόμενα βήματα στο tapering» δηλώνει ο Γκάρι Ντούγκαν, της Coutts & Co.

Σημειώνεται ότι η τιμή του χρυσού έχει καταγράψει κέρδη 6% από την αρχή του 2014 καθώς ανακτά το ρόλο του ασφαλούς καταφυγίου εν μέσω της κρίσης στις αναδυόμενες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v