Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος για το έλλειμμα

Η Γαλλία βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη προειδοποίησε την Τρίτη το σώμα ορκωτών λογιστών της χώρας. Βλέπει αύξηση επιτοκίων και εκτίναξη του ετήσιου κόστους για τη χρηματοδότηση του χρέους στα €52 δισ.

Γαλλία: Δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος για το έλλειμμα

Το σώμα ορκωτών λογιστών της Γαλλίας προειδοποίησε την Τρίτη ότι η χώρα κινδυνεύει να χάσει τον στόχο για την μείωση του ελλείμματος, καθώς ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ψάχνει χώρο για να μειώσει φόρους και να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει.

Όπως μεταδίδει η WSJ, οι ορκωτοί λογιστές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη για τον αντίκτυπο ορισμένων μέτρων για την μείωση του κόστους και ότι οι προβλέψεις για τα έσοδα από φόρους φαίνονται υπερβολικά υψηλές.

"Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος το δημόσιο έλλειμμα να ξεπεράσει την τελευταία πρόβλεψη της κυβέρνησης για το 2013" ανέφερε ο πρόεδρος των λογιστών, Didier Migaud, σε συνέντευξη τύπου στο Παρίσι. "Δεδομένων των αναρίθμητων αβεβαιοτήτων και των σημαντικών κινδύνων, η επίτευξη του στόχου για το 2014 δεν είναι διασφαλισμένη" πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα υφιστάμενα σχέδια για περικοπές €50 δισ. από το 2015 ως το 2017 είναι "χωρίς προηγούμενο".

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Γαλλία δεν πρέπει να χάσει επιπλέον έδαφος σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρος στην μείωση των ελλειμμάτων. Τα επιτόκια που πληρώνει η Γαλλία για το χρέος θα αυξηθούν αργά ή γρήγορα, κάτι που θα εκτινάξει το ετήσιο κόστος για την χρηματοδότηση του χρέους στα €52 δισ., υποστήριξε.

"Περίπου 40 χρόνια ελλειμμάτων δεν είναι δίχως επιπτώσεις. Έχουν οδηγήσει τη Γαλλία στην επικίνδυνη ζώνη" ανέφερε ο κ. Migaud.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v