Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Robocoin: Ανοίγει το πρώτο ΑΤΜ bitcoin στις ΗΠΑ

Η Robocoin ανακοίνωσε ότι μέσα στον μήνα θα εγκαταστήσει τα πρώτα ΑΤΜ bitcoin στις ΗΠΑ, όπου ο πελάτες θα μπορεί να τα ανταλλάσσει με ρευστό ή να καταθέτει ρευστό για να αγοράσει bitcoin με κεφάλαια από το ψηφιακό του πορτοφόλι.

Robocoin: Ανοίγει το πρώτο ΑΤΜ bitcoin στις ΗΠΑ

Η Robocoin ανακοίνωσε ότι μέσα στον μήνα θα εγκαταστήσει τις πρώτες αυτόματες ταμειακές μηχανές στις ΗΠΑ που θα δίνουν την δυνατότητα αγοράς και πώλησης bitcoin, κάνοντας ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την ευρεία καθιέρωση του ψηφιακού νομίσματος.

Τα πρώτα κιόσκια θα ανοίξουν στο Σηάτλ και το Ωστιν και θα είναι παρόμοια με τα τραπεζικά ΑΤΜ αλλά θα εμπεριέχουν σκάνερ το οποίο θα «διαβάζει» την κρατική πιστοποίηση της κάρτας του χρήστη.

Στα ΑΤΜ ο πελάτης θα μπορεί να ανταλλάσσει bitcoin για ρευστό ή να καταθέτει ρευστό για να αγοράσει bitcoin, μεταφέροντας κεφάλαια προς ή από το ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone του.

Η εταιρία Robocoin έχει έδρα στο Λας Βέγκας και έχει ήδη ανοίξει ΑΤΜ για το ψηφιακό νόμισμα στο Βανκούβερ, ενώ προγραμματίζει την έναρξη νέων σε Ασία και Ευρώπη.

Το bitcoin αξίζει σήμερα περίπου $636 αλλά η αξία του διακυμαίνεται «άγρια». Τον Σεπτέμβριο άξιζε περίπου $150 και στα τέλη Δεκεμβρίου είχε φτάσει τα $1.000.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v