Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ZEW: Σημαντική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

Αιφνιδιαστική χαρακτηρίζεται η υποχώρηση του δείκτη ZEW στο 55,7 από 61,7 τον προηγούμενο μήνα. Προβληματισμός των Γερμανών επενδυτών για την αμερικανική ανάκαμψη, αλλά και την αναστάτωση στις αναδυόμενες αγορές.

ZEW: Σημαντική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

"Νέες ανησυχίες" των επενδυτών αναφορικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αλλά και για την πορεία των αναπτυσσόμενων διαπιστώνει το γερμανικό ινστιτούτο ZEW εξηγώντας τη σημαντική υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος. 

Ο δείκτης του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου υποχώρησε το Φεβρουάριο στο 55,7 από 61,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. 

"Οι επιφυλακτικές προσδοκίες του Φεβρουαρίου πιθανότατα οφείλονται σε νέες αβεβαιότητες" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ινστιτούτου συμπληρώνοντας ότι ¨τα αδύναμα στοιχεία για την ανεργία και η πορεία των οικονομικών δεικτών έχουν δημιουργήσει προβληματισμό για τις ΗΠΑ ότι ενδεχομένως η τρέχουσα ανάκαμψη να χάσει τη δυναμική της". Τονίζει μάλιστα ότι "αυτές οι αβεβαιότητες αντικατοπτρίζονται και από την αστάθεια στις κεφαλαιαγορές των αναπτυσσόμενων χωρών".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v