Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο γυρίζει η Wall Street

Άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, με τα macro και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Στα $1.317 ενισχύεται ο χρυσός. Υποχωρεί το πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Υψηλότερα 2,3% η Occidental Petroleum.

Σε θετική τροχιά οι μετοχές στη Wall, με τους δείκτες να διαγράφουν τις αρχικές απώλειες που σημείωσαν μετά τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή.

O Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 16.149 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,10% στις 4.245 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει άνοδο 0,50% στις 1.839 μονάδες.

Η Fed ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,3% στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, οι άσχημες καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε πτώση την παραγωγή στην μεταποίηση κατά 0,8%, η οποία αντιστάθμισε την άνοδο 4,1% στις εταιρείες κοινής ωφέλειας. Η πτώση στην μεταποίηση ήταν η μεγαλύτερη από το 2009.

Νωρίτερα το υπουργείο Εμπορίου είχε ανακοινώσει άνοδο 0,1% στις τιμές παραγωγού.

Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο στις 81,2 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,37.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 1,37% στα 1.317 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο διολισθαίνει 0,65% στα 99,69 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Occidental Petroleum κερδίζει 2,3%.

Άνοδο 6,8% σημειώνει η μετοχή της Cliffs Natural Resources. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Βουτιά 8,7% σημειώνει η μετοχή της Men’s Warehouse. Η Jos. A .Bank ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την εταιρεία με αποτίμηση στα $825 εκατ.

Η μετοχή της Weight Watchers βυθίζεται 21%. Τα προσαρμοσμένα κέρδη τέταρτου τριμήνου ήταν 58 σεντς, χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 61 σεντς.

Πτώση μεγαλύτερη από 15% σημειώνει η μετοχή της GNC Holdings. H εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v