Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό "γύρισμα" στην Wall Street

Η οικονομία πίεσε σε αρνητικό άνοιγμα την Wall, αλλά το μεγάλο τηλεοπτικό deal έστρεψε τα πρόσημα σε θετικά επίπεδα. Οι χιονοπτώσεις επιβάρυναν λιανεμπόριο και απασχόληση και ...αναβάλλουν την ομιλία Yellen. Επιασε τα $1.300 ο χρυσός.

Διορθωτική τάση επέβαλαν τα δυσμενή στατιστικά στο άνοιγμα των χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Wall Street.

Eξαίρεση στους αρνητικούς παράγοντες που χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση, αποτελεί η μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία της Time Warmer Cable με την Comcast.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με πτώση κοντά 0,8% αλλά οι απώλειες περιορίστηκαν στην συνέχεια και αυτή την ώρα οι δείκτες κινούνται σε "πράσινες" περιοχές. Συγκεκριμένα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 15.972 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,15% στις 1.822 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινείται 0,40% υψηλότερα στις 4.218 μονάδες.

Η διορθωτική εικόνα ξεκίνησε από χθες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όταν ο S&P 500 έκλεισε με ελαφρά πτώση μετά από 4ήμερη άνοδο. 

Κακοκαιρία στην οικονομία

Η στατιστική εικόνα δεν ευνοεί τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη έδειξαν τις αρνητικές επιπτώσεις της βαρυχειμωνιάς που πλήττει εδώ και εβδομάδα πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Μάλιστα η νέα πρόεδρος της Federal Reserve η Janet Yellen επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας, αλλά η συνάντηση ακυρώθηκε λόγω των χιονοπτόωσεων στην Νέα Υόρκη.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ και τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, έδειξαν σημαντική συρρίκνωση με πτώση 2,1% στις πωλήσεις πλην του κλάδου αυτοκινήτων.

Παράλληλα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 8.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική απασχόληση και στα ταμεία εμφανίστηκαν 339.000 νέοι άνεργοι. 

Εταιρικά και το deal της ημέρας

Από το επιχειρηματικό μέτωπο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Time Warner Cable που εκτινάσσεται 7% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Comcast (-2%).

Κατά τα λοιπά, η Cisco Systems υποχωρεί 3,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Whole Foods Market υποχωρεί 0,75%.

Ο τίτλος της PepsiCo αντιδρά με άνοδο στην ανακοίνωση των μεγεθών της, ενώ θα ακολουθήσουν εν συνεχεία τα Q4 της American International Group, της Kraft Foods και της Avon Products. 

«Κόκκινες» οι διεθνείς αγορές

Αρνητικές είναι οι διαθέσεις και τα πρόσημα και στις περισσότερες διεθνείς αγορές.

Το δολάριο κινείται χαμηλότερα, οι τιμές του πετρελαίου και των περισσοτέρων μετάλλων υποχωρούν, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται και τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη.

Ο χρυσός ωστόσο ευνοείται και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου άγγιξε ενδοσυνεδριακά τα 1.300 δολάρια και κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 0,32% στα 1.299 δολάρια ανά ουγκιά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v