Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sochi: Αυξάνεται ο «λογαριασμός» των Ολυμπιακών

Η Ρωσία δεν αποκλείεται να χρειαστεί να δαπανήσει άλλα 7 δισ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια μόνο και μόνο για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και των άλλων νέων υποδομών που δημιουργήθηκαν γύρω από το Sochi, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg.

Sochi: Αυξάνεται ο «λογαριασμός» των Ολυμπιακών

Το κόστος-ρεκόρ των Χειμερινών Ολυμπιακών του Sochi θα συνεχίσει να αυξάνεται ακόμα και όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και σβήσει η ολυμπιακή φλόγα, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ρωσία, η οποία ήδη δαπανά 1,53 τρισ. ρούβλια (44 δις δολάρια) για την φιλοξενία των πρώτων Χειμερινών Αγώνων της, ενδέχεται να χρειαστεί να δαπανήσει άλλα 7 δισ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια μόνο και μόνο για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και των άλλων νέων υποδομών που δημιουργήθηκαν γύρω από το Sochi, όπως ανέφεραν δυο αξιωματούχοι που εμπλέκονται στον σχεδιασμό. Τόσα περίπου είχε ξοδέψει συνολικά ο Καναδάς για τους Ολυμπιακούς του Βανκούβερ το 2010.

Κανένας δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο τελικός «λογαριασμός» αφού η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα ακριβώς τι θα κάνει με τις εγκαταστάσεις, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Όπως επισήμαναν, το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι πάνω στη βιασύνη να προετοιμαστεί το Sochi, δεν δόθηκε αρκετή σημασία στα μετα-ολυμπιακά σχέδια. Έτσι, οι ετήσιες δαπάνες θα είναι δεκάδες φορές υψηλότερες απ' ότι είχε εκτιμηθεί, κάτι που θα οδηγήσει σε διεύρυνση των ελλειμμάτων του ρωσικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v