Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall με το Q1 στο επίκεντρο

Στο πράσινο οι δείκτες στη Wall, με τoν S&P να οδεύει για τρίτη εβδομάδα κερδών. Υψηλότερα 0,4% κινείται ο χρυσός. Μικρή πτώση 0,1% για πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για treasuries. Κέρδη για Amazon. Boυτιά 15% για Groupon.

Μικρή άνοδος στη Wall με το Q1 στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τον S&P να οδεύει για τρίτη εβδομαδιαία άνοδο και τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη ροή επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

O Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 16.171 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,32% στις 4.281 μονάδες ενώ ο S&P αυξάνεται 0,28% στις 1.845 μονάδες.

Οι αγορές παλαιών (όχι νεόδμητων) κατοικιών μειώθηκαν 5,1% στα 4,62 εκατομμύρια σπίτια (στο 12μηνο) σύμφωνα με τα στοιχεία τις ένωσης κτηματομεσιτών. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν πτώση 4,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,37.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,39% υψηλότερα στα 1.322 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,29% στα 102,45 δολάρια.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων στις ΗΠΑ την Παρασκευή, στέλνοντας υψηλότερα τις αποδόσεις. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αυξάνεται δύο μονάδες βάσης στο 2,767%. Άνοδο δύο μονάδων βάσης σημειώνει και η απόδοση του 5ετους στο 1,564%. Η απόδοση του 30ετους κινείται μια μονάδα βάσης υψηλότερα στο 3,732%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Hewlett-Packard διαγράφει τα αρχικά κέρδη και υποχωρεί 1,6%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 90 σεντς ανά μετοχή και έσοδα $28,2 δισ. για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 84 σεντς και πωλήσεις $27,2 δισ.

Κέρδη 2,6% καταγράφει η μετοχή της Priceline. Το μεγαλύτερο διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο 0,5% σημειώνει η μετοχή της Amazon. Η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής βιβλίων εξετάζει συνεργασία με μεγάλες εταιρείες λιανικής όπως η Ralph Lauren, η Lord & Taylor και η Neiman Marcus.

Boυτιά 15% σημειώνει η μετοχή της Groupon μετά την πρόβλεψη για χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη το πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v