Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο δειλό "φλερτ" του S&P με τις 1.850 μονάδες

Σταθεροποιητικές κινήσεις επικρατούν στην Wall, καθώς οι επενδυτές αναζητούν την επόμενη κατεύθυνση της αγοράς. Καρφωμένα τα βλέμματα στο "τεχνικό φράγμα" των 1.850 του S&P 500. Καλά μαντάτα από την αγορά ακινήτων. Ρεκόρ του δείκτη Russell 2000.

Σταθεροποιητικές παραμένουν οι διαθέσεις των επενδυτών στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και την κατεύθυνση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, που κινείται σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς 0,16% στις 16.206 μονάδες, ο S&P ενισχύεται ελαφρώς στις 1.848 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,3% στις 4.300 μονάδες.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης Russell 2000 ανήλθε σε ιστορικό υψηλό στις 1.183,04 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1.182 μον. στα μέσα Ιανουαρίου.

Τα βλέμματα των τεχνικών αναλυτών είναι καρφωμένα στον δείκτη S&P 500, που προσπαθεί επί αρκετές συνεδριάσεις να κατακτήσει το «φράγμα» των 1.850 μονάδων και να κλείσει σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Το προηγούμενο κλείσιμο ρεκόρ του δείκτη είναι στις 1.848 μονάδες.

Αναλυτές αναφέρουν ότι σε αυτά τα επίπεδα, οι πιθανότητες κατάκτησης νέων ρεκόρ είναι ίσες με τις πιθανότητες διόρθωσης και επικρατεί επιφυλακτικότητα μεταξύ των επενδυτών μέχρι να δοθεί μια πιο σαφής κατεύθυνση.

 

Στατιστικά και Fed

Ενδείξεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, από την οποία εξαρτάται άμεσα η πορεία των μετοχών, δίνονται σήμερα με τις στατιστικές ανακοινώσεις για τις πωλήσεις ακινήτων. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών ξεκίνησαν το νέο έτος με αναπάντεχο δυναμισμό στην αμερικανική οικονομία καθώς εκτινάχθηκαν 9,6% τον Ιανουάριο.

Επιπλέον, με ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες των στελεχών της Fed, Eric Rosengren και Sandra Pianalto, που ίσως προσφέρουν κάποια στοιχεία για την στρατηγική της κεντρικής τράπεζας.

 

Λιανεμπόριο και Q4

Στο επιχειρηματικό πεδίο, η Lowe's ανακοίνωσε αύξηση κερδών τριμήνου 3,9% και η μετοχή της αντιδρά με άνοδο 3,5%.

Με άνοδο 1,6% αντιδρά η Target στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Οι αλυσίδες λιανικού εμπορίου TJX Cos και Barnes & Noble περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα Q4.

Αντιθέτως, η First Solar βουλιάζει 13%.

Επίσης η DreamWorks Animation διολισθαίνει 11% γ ιατί τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

 

Διεθνείς αγορές

Μεταβλητότητα και εναλλαγές ήπιων προσήμων επικρατούν και ασιατικές και ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Ηπιες είναι οι κινήσεις και στα εμπορεύματα, με πτώση για τον χρυσό και άνοδο για το πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου υποχωρεί 10 δολάρια στα 1.332 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού ενισχύεται 0,37% στα 102,21 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v