Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλάπηκαν 744.408 Bitcoins αξίας $365 εκατ.

Έγγραφο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ανέφερε πως άγνωστοι έκλεψαν 744.408 Bitcoins από το Mt. Gox και η κλοπή πέρασε απαρατήρητη για αρκετά χρόνια.

Κλάπηκαν 744.408 Bitcoins αξίας $365 εκατ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής πλατφόρμας συναλλαγών Bitcoin, Mt.Gox, δηλώνει μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ιαπωνία, προσπαθώντας να βρει λύση «στα πρόσφατα προβλήματα» της εταιρείας.

Η ιστοσελίδα τέθηκε χθες εκτός λειτουργίας, μετά και την κυκλοφορία εγγράφου το οποίο έκανε λόγο για μακροχρόνια κλοπή του εικονικού νομίσματος, ύψους 365 εκατ. δολαρίων. Το έγγραφο εσωτερικής στρατηγικής, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ανέφερε πως άγνωστοι κλέφτες έκλεψαν 744.408 Bitcoins από το ανταλλακτήριο -αξίας περίπου 365 εκατ. δολαρίων με τις τρέχουσες τιμές- και πως η κλοπή «πέρασε απαρατήρητη για αρκετά χρόνια».

«Η πραγματικότητα είναι ότι το Mt. Gox μπορεί να χρεοκοπήσει ανά πάσα στιγμή, και σίγουρα του αξίζει κάτι τέτοιο», ανέφερε το έγγραφο, το οποίο περιγράφει επίσης σχέδια για αλλαγές στην ηγεσία της εταιρείας, για re-branding και για πιθανή μεταφορά στη Σιγκαπούρη. Το έγγραφο αναρτήθηκε από blogger, όμως πηγή που ξέρει την κατάσταση στην Mt.Gox δήλωσε πως θεωρεί το έγγραφο αυθεντικό.

Το Bitcoin υποχώρησε χθες στα 517,71 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk Bitcoin Price Index, έχοντας αγγίξει το ιστορικό υψηλό των 1.151 δολαρίων στις 4 Δεκεμβρίου του 2013.

Το Mt.Gox κατέβασε την ιστοσελίδα του «για να προστατέψει την ιστοσελίδα και τους χρήστες», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση. «Θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα αντιδράσουμε αναλόγως» συμπληρώνει.

Έρευνα για το Bitcoin ανοίγουν δικαστικές αρχές των ΗΠΑ

Το γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν Preet Bharara έχει ανοίξει έρευνα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin και στον τρόπο που διαχειρίστηκαν κυβερνοεπιθέσεις που έπληξαν μια σειρά από ανταλλακτήρια την τελευταία εβδομάδα.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters, έχουν κληθεί να καταθέσουν στελέχη διάφορων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του Mt Gox, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου Bitcoin.

Οι αρχές θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη φύση των κυβερνοεπιθέσεων στο Mt Gox και άλλα ανταλλακτήρια και πως τι αντιμετώπισαν.

Υπενθυμίζεται πως το Mt Gox πάγωσε στις 7 Φεβρουαρίου τις αναλήψεις Bitcoin, ενώ την Τρίτη "εξαφανίστηκε", με την ιστοσελίδα να γίνεται μαύρη και τους πελάτες να μην μπορούν να προχωρήσουν σε καμία συναλλαγή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v