Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο... παρά τρία έχασε το ρεκόρ ο S&P

Σε απόσταση μόλις τριών μονάδων από νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο δείκτης S&P. Άνοδος 106 μονάδων για Dow. Δε φοβούνται το tapering οι επενδυτές. Δέσμευση του G20 για στήριξη της παγκόσμιας ανάπτυξης. Κοντά σε υψηλό 4 μηνών ο χρυσός.

Ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό τις 1859 μονάδες έπιασε ο δείκτης S&P (πάνω από τις 1851 μονάδες που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ) καθώς οι επενδυτές φαίνεται να ποντάρουν στη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας παρά τη σταδιακή μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τη Fed.

Άλλωστε και η νέα επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, είχε διαβεβαιώσει ότι η οικονομία έχει ενισχυθεί σημαντικά ώστε να αντέξει τις περικοπές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Επιπλέον, ο αναλυτής της Fenimore Asset Management, Drew Wilson, σημείωσε: "Πιστεύω ότι το tapering δε θα επηρεάσει την πραγματική οικονομία. Δε μπορώ να προβλέψω τι θα προκαλέσει σε επίπεδο ψυχολογίας. Ωστόσο θεωρώ ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της ανάκαμψης είναι πραγματικά και επαρκούν για να ξεπεραστεί κάθε ανησυχία.»

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,66% στις 16.209,13 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,62% στις 1.847,71 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,69% στις 4.292,97 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της G20 όπου μεταξύ άλλων οι υπουργοί οικονομικών δεσμεύτηκαν για την στήριξη της παγκόσμιας ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Men's Wearhouse ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση αύξησης της προσφοράς του ομίλου για την εξαγορά της Jos A. Bank Clothiers κατά 10% ήτοι στα 1,78 δισ. δολάρια. Όπως μετέδωσε το Bloomberg η προσφορά λήγει στις 12 Μαρτίου.

Επιπλέον ο τίτλος της Philip Morris κινήθηκε ανοδικά 0,45% μετά από δημοσίευμα ότι ο όμιλος θα εκδώσει ομόλογα 7 και 12 ετών της τάξεως του 1,75 δισ. δολαρίων.

Σε διεθνές επίπεδο το χρηματιστήριο της Ουκρανίας σημείωσε άνοδο 15% παρόλο που το IIF φοβάται ακόμα και κατάρρευση της ουκρανικής οικονομίας.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,56 δολ. με πτώση 3,2% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 1,6% στα 25,30 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3725. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με το γεν, στα 102,46 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 2,74%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,7% στα 102,90 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1,1% στα 1.338 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v