Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλερτάρει πάλι με το ρεκόρ ο S&P στην Wall Street

Στάση αναμονής με το βλέμμα στις προσπάθειες του S&P να κατακτήσει νέο ρεκόρ, τηρούν οι επενδυτές στην Wall Street. Δεν βοηθά στην καθιέρωση κατεύθυνσης, η στατιστική εικόνα. Ηπιες εναλλαγές προσήμων. Διορθώνουν χρυσός και πετρέλαιο.

Επιφυλακτικές, μικτές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν στατιστικές ανακοινώσεις και παρακολουθούν τις προσπάθειες του δείκτη S&P να κατακτήσει το ρεκόρ του.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με σταθεροποιητικές διαθέσεις, περιμένοντας τις σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις της συνεδρίασης. Εν συνεχεία κυριάρχησαν ήπια διορθωτικές τάσεις, ενώ αυτή την ώρα επικρατούν ελαφρώς ανοδικά πρόσημα και ο δείκτης S&P κινείται σε ενδοσυνεδριακά επίπεδα ρεκόρ. 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 16.239 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,18% στις 1.851 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,28% υψηλότερα στις 4.305 μονάδες.

Το ρεκόρ του S&P 500

Χθες στην Wall Street ο δείκτης S&P 500 έκλεισε χθες «μια ανάσα» από το ρεκόρ των 1848 μονάδων και οι επενδυτές αναμένουν να δουν αν υπάρχει αρκετή θεμελιώδης ισχύς στην αγορά ώστε να κατακτήσει ο δείκτης νέο ρεκόρ κλεισίματος.

Παρατηρητές αναφέρουν ότι η προώθηση του δείκτη σε εδάφη ρεκόρ καθοδηγείται από λίγους επιμέρους κλάδους, γιατί οι επενδυτές γίνονται επιλεκτικοί στις αγορές τους, καθώς η bull market πλησιάζει στην 5η επέτειό της.

Κάποιοι αναλυτές θεωρούν πάντως ότι υπάρχει και θεμελιώδης στήριξη, καθώς η αδυναμία στα πρόσφατα μακροοικονομικά δεδομένα οφείλεται κυρίως στην έντονη βαρυχειμωνιά.

Στατιστικές ανακοινώσεις

Σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνονται στην σημερινή συνεδρίαση.

Ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής ότι οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν 0,1% τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας πτώση επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα αλλά άνοδο σε ετήσια βάση 13,4%, που είναι η ταχύτερη αύξηση από το 2005.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε στο 78,1 τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board, από 79,4 τον Ιανουάριο. 

Θα πραγματοποιηθούν επίσης ομιλίες των στελεχών της Federal Reserve, Daniel Tarullo και William Dudley.

Εταιρικές ειδήσεις

Κινητικότητα καταγράφει η μετοχή της J.P. Morgan Chase μετά το δημοσίευμα των Financial Times για καταργήσεις χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η Home Depot ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, ενώ η Toll Brothers ενισχύεται ελαφρώς.

Η μετοχή της Office Depot διολισθαίνει 2% εξαιτίας του Q4 που ανακοίνωσε.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Macy's και η SolarCity.

Διεθνείς αγορές

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αποσύρει 16,4 δισ. δολ. επιπλέον σε ρευστότητα από τις αγορές χρήματος, προκάλεσε έντονες πιέσεις στις αγορές της Σαγκάης (-2%) και του Χονγκ Κονγκ, αν και ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ανέκαμψε 1%.

Οι ευρωαγορές εμφανίζουν διορθωτική κίνηση από τα υψηλά έξι ετών.

Διορθωτική κίνηση από τα υψηλά τεσσάρων μηνών εμφανίζει και η τιμή του χρυσού, με το συμβόλαιο Απριλίου του πολυτίμου μετάλλου να υποχωρεί 0,22% στα 1.335 δολ. ανά ουγκιά.

Η τιμή στο συμβόλαιο του πετρελαίου στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης "χάνει" 1 δολ. στα 101,74 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v