Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική επαναφορά της Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ

Η ύφεση στην ουκρανική κρίση επαναφέρει τους αγοραστές στο προσκήνιο. Επιστρέφει στο ρεκόρ του ο S&P 500. Εκτίναξη 5% στην Μόσχα και 6% στο Κίεβο. Ανακούφιση στις ευρωαγορές, "μαζεύονται" φυσικό αέριο, μέταλλα και εμπορεύματα.

H ύφεση της γεωπολιτικής κρίσης στην Ουκρανίας εμπνέει ράλι τιμών στα διεθνή χρηματιστήρια, που καλύπτουν με την σημερινή τους ανάκαμψη τις μεγάλες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,22% ή 198 μονάδες στις 16.353 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,32% στις 1.870 μονάδες σε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,72% στις 4.351 μονάδες.

Η αμερικανική αγορά όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών χρηματιστηρίων, εμφάνισε χθές έντονες απώλειες, καθώς κλιμακωνόταν η αναταραχή στην Ουκρανία, υπό την απειλή στρατιωτικής παρέμβασης της Ρωσίας στην Κριμαία.

Η Wall Street υπέστη το χειρότερο ξεπούλημα σε ένα μήνα, με τον S&P 500 να διολισθαίνει από το επίπεδο ρεκόρ του και να σβήνει τα κέρδη του έτους.

Διεθνή χρηματιστήρια και εμπορεύματα

Η δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα ότι «δεν συντρέχει λόγος» επέμβασης και η λήξη της ρωσικής στρατιωτικής άσκησης στην Μαύρη Θάλασσα, προκαλούν ανακούφιση στις διεθνείς αγορές.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Μόσχας ανακάμπτει 5% και του Κιέβου 6% ενώ στις ευρωαγορές τα κέρδη ξεπερνούν το 2% σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο δείκτης μεταβλητότητας στις ευρωαγορές VStoxx, που χθες εκτινάχθηκε 30% σήμερα υποχωρεί 16%. Ο όγκος συναλλαγών στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 είναι 19% υψηλότερος από τον μέσο όρο 30 ημερών.

Καθώς τα χρηματιστήρια ενισχύονται, ο χρυσός που εκτινάχθηκε χθες σε υψηλό 4μήνου, καθώς και τα ενεργειακά συμβόλαια υποχωρούν από τα υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης.

Οι τιμές του βρετανικού φυσικού αερίου, που απεκόμισαν χθες την μεγαλύτερη άνοδο 3 ετών σχεδόν, διολισθαίνουν 5,5%.

Το συμβόλαιο στο πετρέλαιο West Texas Intermediate στη Νέα Υόρκη υποχωρεί 1,3%.

Το στάρι, που χθες απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Ιούνιο 2012, καθώς η Ουκρανία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών παγκοσμίων, σήμερα διολισθαίνει 1,1%.

Στατιστικά κι εταιρικά νέα

Η ουκρανική νηνεμία επιτρέπει και στους επενδυτές της Wall Street αυξημένες διαθέσεις για ρίσκο, ειδικά καθώς η συνεδρίαση είναι κατά τ' άλλα φτωχή σε στατιστικές και οικονομικές εξελίξεις.

Η ομιλία του διοικητή της Fed του Ρίτσμοντ, Jeffrey Lacker, είναι το μόνο προγραμματισμένο οικονομικό γεγονός της ημέρας.

Από το επιχειρηματικο μέτωπο, η μετοχή της TripAdvisor εκτινάσσεται 4% κατόπιν αναβάθμισης της σύστασης για τον τίτλο και της J.C. Penney εκτινάσσεται 7% για τον ίδιο λόγο.

Η μετοχή της αμερικανικής αλυσίδας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών RadioShack διολισθαίνει σχεδόν 30%, αφού τα αποτελέσματα ήταν πολύ κατώτερα των εκτιμήσεων.

Αντιθέτως, με άνοδο 3% σχεδόν αντιδρούν οι μετοχές της Tesla Motors Inc. μετά την ανακοίνωση της πρωτοποριακής εταιρίας αυτοκινήτων ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v