Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο S&P 500

Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, μετά την πτωτική αναθεώρηση του ΑΕΠ. Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για S&P 500, πάνω από 1.865. Απώλειες για χρυσό. Yψηλότερα το πετρέλαιο. "Τσιμπάνε" οι αποδόσεις των treasuries. Άνοδος 1% για eBay.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall, με τον S&P 500 να πιάνει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικάνικη οικονομία αναπτύχθηκε το τέταρτο τρίμηνο με πιο αργό ρυθμό από ότι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως. 

O Dow Jones κερδίζει 0,62% στις 16.372 μονάδες, ο Νasdaq ενισχύεται 0,44% στις 4.338 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,63% υψηλότερα στις 1.866 μονάδες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναθεώρησε πτωτικά την Παρασκευή την ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο του 2013, στο 2,4% από 3,2% προηγουμένως. 

Η αναθεώρηση του ΑΕΠ ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

"Συνεχίζουμε να είμαστε σε ένα περιβάλλον ανάκαμψης και ήπιας ανάπτυξης, αλλά όχι σε ένα σημείο υπερβολικής δύναμης που μπορεί ν οδηγήσει σε μια αντιστροφή της στρατηγικής της Fed όσον αφορά τα επιτόκια" ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. “Aυτό είναι θετικό για τις μετοχές" πρόσθεσε.

"Δεν είμαι σίγουρος πως με κάνει λιγότερο αισιόδοξο για το 2014" σημείωσε ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard σε συνέντευξη του στο CNBC. Ο ίδιος υποστήριξε πως και μετά την αναθεώρηση η ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2013 παραμένει στο 3%, που είναι "αρκετά καλή".

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι τιμές των αμερικάνικων ομολόγων μετά την ανακοίνωση για το ΑΕΠ. Η απόδοση του 10ετους, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 2,673%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται χαμηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,38, που είναι το υψηλότερο του 2014.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,66% στα 1.323 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,28% υψηλότερα στα 102,69 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 7,5% καταγράφει η μετοχή της Arena Pharmaceuticals. Η εταιρεία που παρασκευάζει το φάρμακο αδυνατίσματος Belviq ανακοίνωσε ζημίες 11 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο.

Η μετοχή της KBR διολισθαίνει 13%. Η εταιρεία προβλέπει κέρδη $1,75 ανά μετοχή, λιγότερα από τα $2,49 που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της eBay, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την μάχη των ανακοινώσεων με τον ανεξάρτητο επενδυτή Carl Icahn.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v