Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκρή η CEO ανταλλακτηρίου Bitcoin στη Σιγκαπούρη

Αλλάζουν τα δεδομένα μετά την κατάρρευση του MtGox. Η Automn Radtke, CEO του ανταλλακτηρίου First Meta Exchange, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της. Ο θάνατος δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια και η αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα που ζητούσε βοήθεια.

Νεκρή η CEO ανταλλακτηρίου Bitcoin στη Σιγκαπούρη

Οι αστυνομικές αρχές της Σιγκαπούρης ερευνούν το θάνατο της Autumn Radtke, της Αμερικανίδας και διευθύνουσας συμβούλου ενός ανταλλακτηρίου Bitcoin, που «δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια». Η 28χρονη ειδική σε θέματα cloud computing βρέθηκε νεκρή την προηγούμενη εβδομάδα στο διαμέρισμά της στη Σιγκαπούρη.

Η Radtke είχε στρατολογηθεί από τον επιχειρηματία Douglas Abrams το 2012 για να αναλάβει τα ηνία του First Meta Exchange που η ίδια ηπεριέγραφε στο προφίλ της στο Linkedin ως «πρωτοπόρο στην ψηφιακή τραπεζική και τα εικονικά νομίσματα».

Η αστυνομία της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι βρήκε το πτώμα της γυναίκας στο διάμερισμά της μετά από «τηλεφώνημα που ζητούσε βοήθεια».

Το First Meta προσφάτως άρχισε να ασχολείται και με την πρακτική των ψηφιακών πληρωμών στη νοτιοανατολική Ασία, περιοχή όπου οι «μικροπληρωμές» από κινητές συσκευές κερδίζουν έδαφος, καθώς αναδεικνύεται μία μεσαία τάξη καταναλωτών νέων σε ηλικία που χρησιμοποιεί πολύ την τεχνολογία.

Η Σιγκαπούρη τηρεί χαλαρή στάση στο φαινόμενο του Bitcoin προσελκύοντας αρκετούς επενδυτές του χώρου. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε ένα από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια Bitcoin, το MtGox με έδρα στο Τόκιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v