Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στη Wall μετά την 5νθήμερη πτώση

Τα καλά στατιστικά μέτωπα βοηθούν τη Wall σε θετική αντίδραση μετά από 5 συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις, αν και η επενδυτική ψυχολογία παραμένει "κουμπωμένη" λόγω της πολιτικής μάχης για τον προϋπολογισμό. Επιστροφή S&P στις 1.700.

Τα ικανοποιητικά μεγέθη από το στατιστικό μέτωπο βοηθούν τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε θετική αντίδραση μετά από 5 συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις, αλλά οι επενδυτές διαθέσεις παραμένουν περιορισμένες εξαιτίας των πολιτικών «μαχών» που δίνονται στο αμερικανικό Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 15.325 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,43% στις 1.700 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,53% στις 3.782 μονάδες.

Από τις μέχρι στιγμής στατιστικές ειδήσεις, ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 2,5% στο β' τρίμηνο, σύμφωνα με την τρίτη και τελική μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, που παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 5.000 την περασμένη εβδομάδα και στα ταμεία εμφανίστηκαν 305.000 νέοι άνεργοι.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών μειώθηκαν 1,6% τον Αύγουστο στην αμερικανική αγορά εμφανίζοντας πτώση επί τρίτο συνεχόμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση περίπου 1%.

Ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν και οι ομιλίες ορισμένων στελεχών της Fed, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις όσον αφορά το μείζον ζήτημα της χρονικής στιγμής ανάκλησης της πολιτικής παροχής ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες.

Χθες στην Wall Street, οι δείκτες S&P 500 και Dow υπέστησαν πτώση επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Jabil Circuit υποχωρεί μετά την απογοητευτική πρόβλεψη για τα αποτελέσματα τριμήνου, ενώ αντιθέτως η Bed Bath & Beyond εκτινάσσεται μετά την κοινοποίηση των μεγεθών της.

Η J.P. Morgan βρίσκεται στο επίκεντρο μετά την φήμη ότι συζητά διακανονισμό 11 δισ. δολ. με τις αρχές για να λήξουν οι έρευνες σχετικά με τα στεγαστικά της χρεόγραφα.

Στις υπόλοιπες αγορές, σταθεροποιητικά πρόσημα επικρατούν στα χρηματιστήρια των «μεγάλων» εμπορευμάτων.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 0,31% στα 1.332 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου κινείται 0,15% υψηλότερα στα 102,8 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v