Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στατιστικά στηρίζουν την Wall Street

Η απουσία προόδου στις συνομιλίες για τον αμερικανικό προϋπολογισμό και η «σπαζοκεφαλιά» της Fed πιέζουν την Wall, αλλά οι καλές ειδήσεις από την πραγματική οικονομία βελτιώνουν το κλίμα. Ανάκαμψη χρυσού πάνω από τα $1.300.

«Μαγκωμένοι» παρακολουθούν οι επενδυτές την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες στο Κογκρέσο για επίτευξη συμφωνίας πάνω στον αμερικανικό προϋπολογισμό και την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για την παροχή ρευστότητας από την Federal Reserve.

Μετά την πτωτική κίνηση των δεικτών στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, τα καλά στατιστικά υποστηρίζουν πάντως σε ελαφρά ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 15.351 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,21% στις 1.701 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,36% υψηλότερα στις 3.782 μονάδες.

Τόσο ο δείκτης Dow όσο και ο S&P 500 έκλεισαν χθες με πτώση επί τέταρτη συνεδρίαση στην Wall Street, εξαιτίας της κυβερνητικής «μάχης» για το όριο του χρέους στον αμερικανικό προϋπολογισμό, αλλά και δυσμενή στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Από το στατιστικό πεδίο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 0,1% τον Αύγουστο στην αμερικανική αγορά, χάρη κυρίως στην μεγάλη ζήτηση για αυτοκίνητα.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Αύγουστο, εμφανίζοντας την ταχύτερη ανάπτυξη από τον Ιανουάριο (+7,9%).

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Amazon.com ενισχύεται μετά την ανακοίνωση ότι θα κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις του tablet Kindle Fire.

Η AutoZone ανακοίνωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα τριμήνου, ενώ η μετοχή του Facebook κερδίζει 1% μετά την έναρξη κάλυψης από την Canaccord Genuity με σύσταση «buy» και στόχο τα $60.

Η εικόνα από τις διεθνείς αγορές κλίνει προς την πτωτική πλευρά, ενώ οι τιμές του χρυσού και του πετρελαίου ανακάμπτουν ελαφρώς.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 6 δολ. στα 1.323 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου κερδίζει 0,24% στα 103,4 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v