Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο γυρίζει η Wall Street

Aπώλειες καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed στο επίκεντρο. Άνοδος 1,4% για Apple στην πρεμιέρα του iPhone. Υποχωρεί και το πετρέλαιο. Στο 1,35 το ευρώ. Διατηρούν το momentum τα αμερικάνικα ομόλογα.

Πτώση πραγματοποιούν οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για τις επόμενες κινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,50% στις 15.640 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,17% στις 3.783 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,43% στις 1.715 μονάδες. 

Η Fed μπορεί να αρχίσει την επιβράδυνση των αγορών στοιχείων ενεργητικού στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, αν τα στοιχεία δείξουν ενίσχυση της οικονομίας, δήλωσε στο Bloomberg ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Tζέιμς Μπάλαρντ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση στην προηγούμενη σύσκεψη να μην υπάρξει περιορισμός του προγράμματος χαλάρωσης ήταν οριακή.

"Ήταν μια οριακή απόφαση, μετά την λήψη πιο αδύναμων στοιχείων" υπογράμμισε. "Τελικά η επιτροπή κατέληξε να κρατήσει μια στάση αναμονής" πρόσθεσε.

Ο Τζ. Μπάλαραντ υποστήριξε ότι μπορούν να υπάρξουν στοιχεία που θα αλλάξουν την εικόνα για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, αλλά ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ βρίσκεται στο 1,35.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποιεί πτώση 2,58% στα 1.334 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,92% χαμηλότερα στα 105.86 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικάνικα ομόλογα συνεχίζουν την ανοδική πορεία, με την απόδοση του 10ετους ομολόγου να υποχωρεί 0,22% στο 2,75%. Τα treasuries έχασαν προσωρινά κάποια από τα κέρδη τους, μετά από τις δηλώσεις του Tζ. Mπάλαρντ για επιβράδυνση του QE τον Οκτώβριο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η AK Steel διολισθαίνει 11%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ζημίες το τρίτο τρίμηνο θα ανέλθουν σε 22 με 27 σεντς ανά μετοχή.

Πτώση 1,7% σημειώνει η NetApp. O Jason Ader, αναλυτής στην William Blair, χαμήλωσε την σύσταση για τις μετοχές σε “underperform”.

Άνοδο 1,4% καταγράφει η μετοχή της Apple. Σήμερα είναι πρεμιέρα του νέου iPhone και οι αναλυτές προβλέπουν πωλήσεις 6 με 7 εκατομμύρια κομμάτια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v