Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση σταθεροποίησης στη Wall Street

Προσπάθεια σταθεροποίησης μετά τη διήμερη πτώση καταβάλλει η Wall Street. Αγωνία και σύγχυση για τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό και το "tapering" της Fed. Μικτά μηνύματα από το στατιστικό μέτωπο. Κινητικότητα λόγω deals. Υπό των $103 το πετρέλαιο.

Προσπάθεια σταθεροποίησης μετά τις διήμερες απώλειες καταβάλλουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι συνομιλίες για τον αμερικανικό προϋπολογισμό και τα σχόλια αξιωματούχων της Federal Reserve σχετικά με τα προγράμματα παροχής ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα συνεχίζουν να συγκρατούν τις επενδυτικές διαθέσεις.

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν με μικτές, ήπιες διακυμάνσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά αυτή την ώρα επικρατούν τα θετικά κυρίως πρόσημα. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 15.419 μονάδες, ο S&P κινείται 0,13% υψηλότερα στις 1.704, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,39% στις 3.780 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, στον απόηχο δηλώσεων αξιωματούχων της Fed, που επαναφέρουν στο προσκήνιο την προοπτική ανάκλησης των προγραμμάτων παροχής ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα.

Τα στατιστικά μεγέθη εξακολουθούν να δείχνουν μια οικονομία που αναπτύσσεται, αλλά με επιφυλακτικούς ρυθμούς.

Ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,8% τον Ιούλιο, με τη μικρότερη μηνιαία άνοδο από τον Μάρτιο. Πάντως σε ετήσια βάση οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 12,4% τον Ιούλιο, που είναι η ταχύτερη άνοδος από το 2006.

Επίσης, πτώση στις 79,7 μονάδες εμφάνισε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board το Σεπτέμβριο. 

Στο επίκεντρο από το επιχειρηματικό μέτωπο βρίσκονται οι μετοχές της Lennar (+1%) και της KB Home (-0,8%) που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου, ενώ ο τίτλος της Applied Materials ενισχύεται 6% μετά το deal συγχώνευσης με την Tokyo Electron.

Η Red Hat βουλιάζει 10% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες.

Από τις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός συνεχίζει να υποχωρεί και εμφανίζει απώλειες 0,83% στα 1.316 δολ. ανά ουγκιά, ενώ πτώση 0,8% εμφανίζουν οι τιμές στο συμβόλαιο του πετρελαίου στα 102,77 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v