Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Overweight για Wall και δολάριο δηλώνει ο Ρουμπινί

Ο γνωστός οικονομολόγος αλλάζει τόνο και βλέπει θετικές προοπτικές για την αμερικανική οικονομία, τις μετοχές των ΗΠΑ και το δολάριο. Αντίθετα είναι "αρκούδα" για το χρυσό, εκτιμώντας ότι θα πέσει στα 1.000 δολάρια η ουγκιά.

Overweight για Wall και δολάριο δηλώνει ο Ρουμπινί

Αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία, τη Wall Street αλλά και το δολάριο δηλώνει ο Νουριέλ Ρουμπινί. Ο οικονομολόγος που έγινε γνωστός επειδή προέβλεψε την χρηματοοικονομική κρίση της Ασίας και έχει κερδίσει το ψευδώνυμο «doom and gloom» (καταδίκη και απαισιοδοξία), για πρώτη φορά δεν αναφέρεται σε κίνδυνο κρίσης.

Τουναντίον, στην ομιλία του στο συνέδριο IndexUniverse δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των ΗΠΑ αν και συχνά χρησιμοποίησε τον όρο «αναιμική» ανάπτυξη. Επίσης δήλωσε «overweight» για τις τοποθετήσεις σε αμερικανικά χρηματιστήρια αλλά και για το δολάριο, επισημαίνοντας ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας είναι καλύτερα από ότι των άλλων χωρών.

Ως πλεονεκτήματα ανέφερε την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και του τεχνολογικού τομέα καθώς και τη συνεχιζόμενη χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed, αν και αναμένει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει να περιορίζει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της σύντομα και να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων αρχής γενομένης από το 2015.

«Οι ΗΠΑ είναι πολύ πιο προηγμένες και πολύ πιο επιτυχημένες από άλλες οικονομίες. Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα είναι πολύ ταχύτερη σε σχέση με την Ευρώπη, τη Βρετανία και την Ιαπωνία», δήλωσε ο Ρουμπινί. «Σταδιακά θα αυξηθεί η αξία του δολαρίου αντί να καταρρεύσει».

Σε ότι αφορά τις παγκόσμιες προοπτικές, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να μπαίνει «στοίχημα» ότι θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στις αναδυόμενες αγορές, ενώ δηλώνει απαισιόδοξος για τον χρυσό, που εκτιμά πως θα υποχωρήσει προς τα 1.000 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v