Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η S&P "ανεβάζει" την ψυχολογία της Wall Street

Ενθαρρυμένη από το ράλι 5% του Nikkei στο Τόκιο, η Wall συντηρεί τις ανοδικές τάσεις της περασμένης εβδομάδας. Θετική για την ψυχολογία η κίνηση της S&P. Στο επίκεντρο Apple, Google αλλά και δηλώσεις από Fed. Ηπια πτώση στα εμπορεύματα.

Aνοδο εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ενθαρρυμένοι από το ράλι του Nikkei στο Τόκιο.

Η συνεδρίαση είναι ήπια σε στατιστικές ανακοινώσεις, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ομιλία στελέχους της Federal Reserve για ενδείξεις όσον αφορά την πιστωτική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 15.269 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,22% στις 1.647 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,4% υψηλότερα στις 3.483 μονάδες. 

Ο επικεφαλής της Fed του Σεν Λούις κ. Bullard, παραθέτει ομιλία σε συνέδριο του Μόντρεαλ με θέμα την παγκόσμια οικονομία. Στις μέχρι στιγμής δηλώσεις του, άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα έχει περιθώρια για να διατηρήσει για μακροχρόνιο διάστημα την πολιτική παροχής ρευστότητας.

Η Wall Street έκλεισε με άνοδο την περασμένη εβδομάδα, μετά από δύο πτωτικές εβδομάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple εμφανίζει κινητικότητα ενόψει του συνεδρίου Worldwide Developer's Conference, όπου αναμένεται να παρουσιάσει αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Google, που φημολογείται ότι ετοιμάζει deal εξαγοράς της ισραηλινής Waze.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα υποτονικά κινεζικά στατιστικά στοιχεία δεν απέτρεψαν την άνοδο των ασιατικών χρηματιστηρίων και ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία εκτινάχθηκε 4,9%.

Οι τιμές του χρυσού εμφανίζουν μικρή πτώση, όπως και οι τιμές του πετρελαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v