Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων και σήμερα στην Wall Street

Μια ακόμη «αναποφάσιστη» συνεδρίαση εκτυλίσσεται στην Wall Street, που αναζητεί κατεύθυνση από τις ξένες αγορές και τα λίγα στατιστικά της ημέρας. Εναλλαγές προσήμων. Παίζει με το «φαινόμενο της Τρίτης» ο Dow. Κρατάει τα 1.400$ ο χρυσός.

Αναποφάσιστοι εμφανίζονται και σήμερα οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα τα πρόσημα να είναι μικτά και οι διακυμάνσεις περιορισμένες.

Ο δείκτης Dow κινήθηκε ανοδικά στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, επιχειρώντας να επιβεβαιώσει το «φαινόμενο της Τρίτης».

Αν ο δείκτης των αμερικανικών blue chips κλείσει σήμερα ανοδικά, θα είναι η 21η συνεχόμενη νικηφόρος Τρίτη, το μεγαλύτερο συνεχόμενο διάστημα ανόδου αυτού του είδους από το 1900.

Αυτή την ώρα πάντως, επικρατούν τα αρνητικά πρόσημα και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,25% στις 15.216 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,27% στις 1.636 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,15% στις 3.460 μονάδες.

Στην Wall Street χθες εκδηλώθηκε ράλι τιμών κοντά στο κλείσιμο της συνεδρίασης, και ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,9%.

Η αγορά προσπαθεί σήμερα να βρει στήριξη στα κέρδη της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα λίγα στατιστικά της ημέρας και οι ομιλίες στελεχών της Federal Reserve.

Ευνοϊκή είναι η επίδραση από την ανακοινωση για το εμπορικό έλλειμμα, που διευρύνθηκε κατά 8,5% στα 40,29 δισ. δολάρια, αλλά ήταν χαμηλοτερο από τα 41,1 δισ. δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές.

Το ιδιωτικό ινστιτούτο CoreLogic ανακοίνωσε ότι οι τιμές των οικιών αυξήθηκαν 3,2% τον Απρίλιο με άνοδο 12,5% στο 12μηνο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, πιέσεις υφίσταται η μετοχή της Zynga Inc. που ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 500 και «βούλιαξε» 12% στην χθεσινή συνεδρίαση.

Η Pandora Media βούλιαξε 10% κατόπιν συμφωνίας της Apple με την Warner Music για το iTunes, που θέτει την εταιρία σε απευθείας ανταγωνισμό με την Pandora.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο εκτινάχθηκε 2,1% αντλώντας στήριξη από το χθεσινοβραδινό ράλι της Wall Street.

Οι τιμές στο συμβόλαιο του χρυσού υποχωρούν αλλά «κρατιούνται» κοντα στο ψυχολογικό φράγμα των 1.400 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v