Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall παρά τα δυσμενή macro

Αψηφώντας τα δυσοίωνα στατιστικά για την αμερικανική οικονομία και το -5% του Nikkei στο Τόκιο, η Wall Street επανέρχεται σε ανοδική πορεία μετά την χθεσινή διόρθωση. Κέρδη για τον χρυσό, πτώση πετρελαίου κάτω από τα $93.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά τα δυσοίωνα οικονομικά στοιχεία.

Μετά από σταθεροποιητικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,39% στις 15.360 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,52% στις 1.656 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,59% στις 3.487 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με μεγάλη πτώση χθες, εξαιτίας ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και φόβων ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να «κάνει πίσω» στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων.

Οι ασιατικές αγορές πήραν την σκυτάλη της χθεσινής διόρθωση σήμερα το πρωί και ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο διολίσθησε 5,2%.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 2,4% στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση του υπουργείου Οικονομικών, σε σχέση με προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 2,5%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε αναπάντεχα πολύ, κατά 10.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν καλά δεδομένα για την αγορά ακινήτων. Ο δείκτης για τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών αυξήθηκε τον Απρίλιο 10,3% σε σχέση με τον Απρίλιο 2012 και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Costco Wholesale Corp. ανακοίνωσε αύξηση 19% στα κέρδη του οικονομικού γ΄ τριμήνου.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης η Big Lots και η Joy Global.

Ο τίτλος της Clearwire εκτινάσσεται 20% μετά την αύξηση της προσφοράς εξαγοράς από την Dish Network.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 24 δολάρια στα 1.416 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου υποχωρεί κάτω από τα 93 δολ. και διαμορφώνεται στα 92,41 δολ. ανά βαρέλι, με πτώση 0,77%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v