Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΟΣΑ φέρνει την διόρθωση στην Wall Street

Διόρθωση προκαλούν στην Wall οι φόβοι του ΟΟΣΑ για την "τύχη" της παγκόσμιας οικονομίας όταν τελειώσει η παροχή ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες. Στο επίκεντρο το συνέδριο της η Apple, πιέσεις στην Monsanto. Θετική αντίδραση χρυσού.

Oι ανησυχίες του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία και οι φόβοι ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να αποκλιμακώνει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων, προκαλούν υποχώρηση στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,64% στις 15.310 μονάδες, ο S&P κινείται 0,62% χαμηλότερα στις 1.649 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,50% στις 3.471 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι κλάδοι κοινωφελών υπηρεσιών, που εμφανίζουν την μεγαλύτερη "ευαισθησία" στους κύκλους της οικονομίας. 

Τα στατιστικά δεδομένα, που έδειξαν αναρρίχηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 5ετίας και μεγάλη βελτίωση στην αγορά ακινήτων, ώθησαν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε πρόσθετα κέρδη στην χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow κατέκτησε νέο ιστορικό ρεκόρ χθες, κλείνοντας με κέρδη 100 πόντων στις 15.409 μονάδες.

Σήμερα η συνεδρίαση είναι κενή στατιστικών ανακοινώσεων και το επίκεντρο περιστρέφεται γύρω από την δυσοίωνη έκθεση του ΟΟΣΑ για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές αλλά και την υποβάθμιση της προβλεπόμενης ανάπτυξης της Κίνας από το ΔΝΤ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχη της Apple βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς αναμένεται η έναρξη του τεχνολογικού συνεδρίου D11.

Ο τίτλος της εταιρίας Smithfield Foods Inc. εκτινάσσεται 26% μετά την επιβεβαίωση ότι θα την εξαγοράσει η κινεζική Shuanghi Group.

Η μετοχή της Fresh Market Inc. ενισχύεται 3% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Η Monsanto Co. υποχωρεί καθώς η πρόβλεψή της για τα ετήσια κέρδη ήταν χαμηλότερη των εκτιμήσεων.

Οι τιμές του χρυσού ενισχύονται, ενώ του πετρελαίου υποχωρούν. Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου στη Νέα Υόρκη κερδίζει 8 δολ. στα 1.388 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 0,4% στα 94,62 δολάρια ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v