Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επαναφορά της Wall Street

Οι καλές ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία επαναφέρουν στην Wall Street τις διαθέσεις αναρρίχησης που διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα. Σε υψηλό 7ετίας οι τιμές ακινήτων, σε υψηλό 5ετίας η καταναλωτική ψυχολογία. Μίνι-ράλι μετοχών μετά την αργία.

Τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία και οι υποσχέσεις των κεντρικών τραπεζών για διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, επαναφέρουν σε πορεία ανόδου τα διεθνή χρηματιστήρια και στηρίζουν την Wall Street σε δυναμικό άνοιγμα μετά τις αργίες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,4% στις 15.518 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,4% στις 1.672 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,56% υψηλότερα στις 3.512 μονάδες.

Η Wall Street, που δεν λειτούργησε χθες λόγω της αργίας για την Ημέρα των Πεσόντων, την περασμένη εβδομάδα εμφάνισε πτώση, την πρώτη μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου, που ώθησαν τους δείκτες σε επάλληλες κατακτήσεις ρεκόρ.

Τα θετικά πρόσημα επιστρέφουν σήμερα και οι στατιστικές ανακοινώσεις βοηθούν την άνοδο.

Ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των αμερικανικών σπιτιών αυξήθηκαν τον Μάρτιο και σημείωσαν την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από τον Απρίλιο του 2006. Ο δείκτης τιμών κατοικιών που καταρτίζουν οι S&P/Caseshiller αυξήθηκε 1,4% τον Μάρτιο, με την μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση ο δείκτης αυξήθηκε 10,9%.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ακόμη καλύτερη μέτρηση, όπου ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναρριχήθηκε τον Μάιο στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο 5 ετών, στο 76,2 σε σχέση με 69 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ερευνών Conference Board.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, Omthera Pharmaceuticals εκτινάσσεται 99% μετά την πρόταση εξαγοράς από την AstraZeneca, με premium 88% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος.

Ο τίτλος της Tiffany & Co. κερδίζει 6% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια απόλαυσαν μια δυναμική συνεδρίαση και ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,2% στο Τόκιο, ενώ στις ευρωαγορές εκδηλώνεται μίνι-ράλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v